Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 02-07-2004, 02:55 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Feb 2004
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
XFree86 (slackware 9.1 dist) not working

Hi, I just recently installed slackware 9.1 on my old Pentium 90 computer.

The problem I have is that I am not able to startx

Whenever I try to startx, the following error message comes back:

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

When reporting a problem related to a server crash, please send the full server output, not just the last messages. This can be found in the log file "/var/lo/XFree86.0.log". Please report problems to

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

I have a Number 9 Imagine 128 video card with 4MB of RAM and this is the video card I selected when I ran xf86config to create the XF86Config file.

For you experts out there, please lend a helping reply! Thanks in advance.

Old 02-07-2004, 03:06 PM   #2
Registered: Oct 2003
Location: teddy bears Land
Distribution: Slackware 10
Posts: 176

Rep: Reputation: 30
i know who could help you cause he help me, go to
to the forums stuff, and talk to thomas. tell your problem and probably he will give you what he give to me, some scripts files that detect my hardware and create an Xf86config for me, after that i can startx whit out any problem.

But if you prefer to received the scripts files from me, just send me a private message whit your e-mail and i give you all the easy instructions


Old 02-07-2004, 11:16 PM   #3
Registered: Dec 2002
Location: New Westminster, B.C.,CANADA
Distribution: Slax. Tinycore. Puppy.
Posts: 109

Rep: Reputation: 15
Why not use xfree86setup. It probes your computer
and sets up config file automatically.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Xfree86 not working floyd Linux - Software 1 05-17-2004 10:10 PM
Big Trouble with XFree86 after apt-get dist-upgrade gamehack Debian 1 01-11-2004 08:49 AM
Another Slackware dist.. trouby VectorLinux 2 12-23-2003 09:48 AM
XFree86 not working!! nub47 Debian 1 12-22-2003 06:50 AM
RPM-dist to Source dist GAVollink Linux - Distributions 4 08-16-2002 10:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:25 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration