LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   XFree86 (slackware 9.1 dist) not working (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/xfree86-slackware-9-1-dist-not-working-143401/)

scc28y 02-07-2004 02:55 PM

XFree86 (slackware 9.1 dist) not working
 
Hi, I just recently installed slackware 9.1 on my old Pentium 90 computer.

The problem I have is that I am not able to startx

Whenever I try to startx, the following error message comes back:

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

When reporting a problem related to a server crash, please send the full server output, not just the last messages. This can be found in the log file "/var/lo/XFree86.0.log". Please report problems to xfree86@xfree86.org

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

I have a Number 9 Imagine 128 video card with 4MB of RAM and this is the video card I selected when I ran xf86config to create the XF86Config file.


For you experts out there, please lend a helping reply! Thanks in advance.


Stanley

little_ball 02-07-2004 03:06 PM

i know who could help you cause he help me, go to www.slackware-live.org
to the forums stuff, and talk to thomas. tell your problem and probably he will give you what he give to me, some scripts files that detect my hardware and create an Xf86config for me, after that i can startx whit out any problem.

But if you prefer to received the scripts files from me, just send me a private message whit your e-mail and i give you all the easy instructions

Regards...

=)

AlanL 02-07-2004 11:16 PM

Why not use xfree86setup. It probes your computer
and sets up config file automatically.


All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM.