LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-09-2009, 04:09 PM   #1
disturbed1
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,133
Blog Entries: 6

Rep: Reputation: 223Reputation: 223Reputation: 223
Xfce 4.6.1 ejecting an optical disc fails


Slackware64-current, xfce 4.6.1 -
If I put a disc in one of my optical drives, then copy files, look at files ---- whatever ---- on the disc, close thunar, then hit the eject button on the drive I get the following error.
Code:
Failed to eject "/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_DVD_Writer_1040d".
Given device "/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_DVD_Writer_1040d" is not a volume or drive
lsof shows no open files.

Right - clicking on the drive in thunar to eject the disc does work.

KDE and Fluxbox can eject the disc by just hitting the eject button on the drive.

Any ideas why this is?
 
Old 08-10-2009, 08:47 AM   #2
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Rep: Reputation: Disabled
It's an upstream bug: http://bugzilla.xfce.org/show_bug.cgi?id=2968

There are two potential patches for it; however:
1. Neither patch is trivial (though one is closer than the other)
2. Neither patch has been approved by the Xfce team

Therefore, neither patch is terribly likely to be included here, *especially* since 13.0 is in RC status.
 
Old 08-10-2009, 08:48 AM   #3
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Rep: Reputation: Disabled
Jani's exo patch is the most trivial of the two, so you might try applying and seeing what kind of results you get.
 
Old 08-10-2009, 11:23 AM   #4
disturbed1
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,133
Blog Entries: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 223Reputation: 223Reputation: 223
Thanks for the link to the bugzilla. When I did my search, it turned up thousands of hits, but nothing concrete.

Applied this patch ( http://bugzilla.xfce.org/attachment.cgi?id=1380 ) and the eject button works - not sure if anything new is broke or not.

Quote:
Therefore, neither patch is terribly likely to be included here, *especially* since 13.0 is in RC status.
Wouldn't expect it. I greatly appreciate the fact that only upstream committed patches are included. This is more of an inconvenience than a bug. I laughed to myself remembering how this used to be expected behavior. Getting the eject button to actually respond was a huge step forward a few years back
Thanks!!
 
Old 08-10-2009, 11:38 AM   #5
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Rep: Reputation: Disabled
Well, it's not ONLY upstream-committed patches that are acceptable, but that certainly helps a lot :-)
If this had hit my radar three months ago, I would have been much more willing to "go to bat" for including that patch you applied, as there would have been time to see what (if anything) breaks because of it. At this point, however, I'm not so willing to do that.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Optical disc (DVD) file copy problem greengrocer Linux - Newbie 9 03-10-2009 07:14 AM
XFCE fails to initialize and logs me out frznchckn Linux - Laptop and Netbook 8 02-06-2009 02:19 PM
Automounting fails on xfce esters Slackware 14 01-03-2009 04:34 PM
Disc fails on my laptop, passes on my desktop Raptir Ubuntu 4 10-04-2007 03:23 PM
RH9.0 install - disc 2 media test fails! HansJ102 Red Hat 2 10-13-2003 08:02 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:38 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration