LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-04-2004, 08:13 PM   #1
Aman9090
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Connecticut, USA
Distribution: Gentoo 2004.0
Posts: 174

Rep: Reputation: 30
X Hangs on nvidia GPU Slack 9.1


Hey guys,

I am trying to run a slackware 9.1 setup on my main workstation after realizing that Gentoo was too time-consuming.

Anyways, I installed Slack fine and everything boots correctly. However, my nvidia drivers give me a tainted warning when I try modprobing them (I go the official .run file from the nvidia website and ran the program - it installed fine with no warnings/errors). Okay, so I decide to change my xf86config file to the vesa drivers temproarily. One problem: X Hangs like a beotch!

Anyways, this happens when I use the nvidia or the vesa option. I startx, it takes a great deal of time to load, and then Fluxbox comes up with my keyboard and mouse not responding (I cannot turn the lock keys on/off, can't ctrl+alt+backspace out to command line, etc. - my mouse also doesn't move at all). I don't know what the problem is. I did everything like I'd do with any other distro!

Anyways, I am sorry but I cannot post my xf86config file on the board because the workstation currently does not have any possible way to get the files to another system. I wish I could because I know it would help people out a lot.

Anyways, all help is greatly appreciated and thanks for any help!

Aman9090
 
Old 03-04-2004, 08:17 PM   #2
Nis
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Virginia
Distribution: Ubuntu Hoary (5.04)
Posts: 550

Rep: Reputation: 31
Try logging in at runlevel 3, then grabbing your /etc/XF86Config to post. It sounds like something might be messed up there. Also, try running xfree86setup at runlevel 3 to setup your /etc/XF86Config. Don't forget to comment out 'Load "DRI"'!
 
Old 03-04-2004, 08:58 PM   #3
Aman9090
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Connecticut, USA
Distribution: Gentoo 2004.0
Posts: 174

Original Poster
Rep: Reputation: 30
running xfree86setup got me to get x to load faster and to load at the correct resolutions, but I still can't get my mouse/keyboard to move and my system still hangs/freezes.

I unfortunately cannot send the actual file anywhere/anyhow. It's not a problem of accessing it, it's a problem of getting it to my laptop. I don't have a floppy drive and the cdrecord program doesn't write to my cd burner correctly unless its an ISO image I am burning.

I have no idea how to transfer it. If it is required to solve my problem, I will unfortunately need to know how to transfer the actual file to my other computer so that we can get this over with

All help, again, is appreciated! Thanks a ton!

Aman9090
 
Old 03-04-2004, 09:16 PM   #4
Nis
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Virginia
Distribution: Ubuntu Hoary (5.04)
Posts: 550

Rep: Reputation: 31
Try this: is GPM on your system? If so and it's working you should be able to use your mouse in the console to select text. Try 'cat /etc/X11/XF86Config' and copy and paste that output to links (CLI web browser) in another console (to change just hit ctl+alt+Fkey). Hopefully that will work; I'm not sure because I don't use GPM. Are you using usb keyboard and/or mouse? If so check here for some help with getting usb stuff to work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia drivers causing GPU fan to throttle to full speed. jcmkk Linux - Hardware 2 04-14-2005 02:48 PM
gkrellm and nvidia gpu temperature nemesi Slackware 1 03-22-2005 05:56 AM
slack 10.1 hangs after hotplug chocloman Slackware 1 03-19-2005 03:12 PM
hangs while booting slack yisnixslow Slackware - Installation 8 03-23-2004 10:02 AM
Slack installation hangs. Please help! jiripiti Slackware 6 03-14-2003 09:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration