LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-25-2006, 12:17 PM   #1
shadowz
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Ubuntu 6.06
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
weird wireless problem


alright my wireless interface detects my ap but can get an ip address. I suspect it is because my eth0 is up
I suspect this because when I do ifconfig it comes up with eth0 so I try and bring it down with

ifconfig eth0 down

and I get:

eth0: unknown interface: Bad file discriptor

I looked up on google and came up with some mailing list in another language.
if anyone could give me any clues it would be really helpful
 
Old 06-25-2006, 08:22 PM   #2
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 11,281
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446Reputation: 1446
Quote:
Originally Posted by shadowz
alright my wireless interface detects my ap but can get an ip address. I suspect it is because my eth0 is up
I suspect this because when I do ifconfig it comes up with eth0 so I try and bring it down with

ifconfig eth0 down

and I get:

eth0: unknown interface: Bad file discriptor

I looked up on google and came up with some mailing list in another language.
if anyone could give me any clues it would be really helpful

Hi,

Post the output of;

Code:
#dmesg |grep eth
#dmesg |grep wlan
#ifconfig -a
#route -n
#lsmod
My crystal ball is cracked therefore I can't see past the room!

I will need some information in order to assist you.
 
Old 06-25-2006, 08:24 PM   #3
cwwilson721
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: In my house.
Distribution: Ubuntu 10.10 64bit, Slackware 13.1 64-bit
Posts: 2,649
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 66
And also post
Code:
lspci
 
Old 06-25-2006, 11:53 PM   #4
shadowz
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Ubuntu 6.06
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
alright
dmesg| grep eth brings up
Code:
eth0: Broadcom 4400
with dmesg wlan nothing comes up
ifconfig -a brings up
Code:
eth0,eth1,tric:1,lo
none with ipaddress

route -n
brings up
Code:
/proc/net/route: No such file or directory
INET (IPv4) not configured in this system
lsmod brings up
Code:
ipw2200
ieee80211
ieee80211_crypt
lspci brings up
Code:
Ethernet Controller : Broadcom Corporation BCM4401-B0
thats the only one that has to do with the network
iwconfig brings up
eth1 with is connected to my router no ipaddress
I have a dell 700m
thanks for the response
 
Old 06-26-2006, 10:03 AM   #5
shadowz
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Ubuntu 6.06
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
man of man I feel dumb I checked my config file for the kernel build I was using and tcp_ip (INET) was unchecked. so I recompiled reinstalled my wireless modules and it works great now

thx for the help
 
Old 06-26-2006, 10:26 AM   #6
cwwilson721
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: In my house.
Distribution: Ubuntu 10.10 64bit, Slackware 13.1 64-bit
Posts: 2,649
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 66
lol

I think I spek for EVERYBODY when I say "Wew've all done things like that"

Glad you found it, and even happier you posted the solution for your issue.

Welcome to Slackware
 
  


Reply

Tags
ethernet, network, networking, wireless


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
was working fine... but weird problems with wireless mrchaos Linux - Wireless Networking 5 06-03-2006 12:21 PM
Weird Wireless Networking Levels tubatodd Slackware 1 04-07-2005 01:44 AM
Weird Knoppix HD install wireless issue foamrotreturns Linux - Wireless Networking 1 01-26-2005 03:47 PM
Weird, weird apache2 problem atheist Debian 1 09-17-2004 08:26 PM
weird...wireless connects to router but not internet apu95 Linux - Wireless Networking 4 04-24-2004 10:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:32 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration