LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-28-2005, 11:35 PM   #1
Aeiri
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 307

Rep: Reputation: 30
Weird issue with -current...


I downloaded all the updates from over the weekend and through this week, and I just now noticed a problem with a mix of tail + grep.

I don't really know how to describe it, so I'll just show you the outputs of a lot of commands.

All of these should output "bob jones", except the first one. However, the one third from the bottom, and the last commands, don't. (I CTRL+C'd the "-f"s after a second)

Code:
aeiri@dalek:~$ echo bob jones > bob
aeiri@dalek:~$ tail -n 1 bob
bob jones
aeiri@dalek:~$ tail -n 1 bob | grep bob
bob jones
aeiri@dalek:~$ tail -n 1 bob | grep jones
bob jones
aeiri@dalek:~$ tail -n 1 bob | grep bob | grep jones
bob jones
aeiri@dalek:~$ tail -fn 1 bob
bob jones

aeiri@dalek:~$ tail -fn 1 bob | grep bob
bob jones

aeiri@dalek:~$ tail -fn 1 bob | grep jones
bob jones

aeiri@dalek:~$ tail -fn 1 bob | grep bob | grep jones

aeiri@dalek:~$ cat bob | grep bob | grep jones
bob jones

aeiri@dalek:~$ tail -fn 1 bob | grep bob | grep bob

aeiri@dalek:~$
This is just strange, I know for a FACT that this used to work fine. Not sure what is going on.... this only happens with tail's -f option, and TWO piped greps after it. Really, really strange. Does anyone else using -current from "Tue Jul 26 23:35:18 PDT 2005" have this as well? Or is this just some weird fluke only for me?

It could have been from before tuesday, I only know that it USED to work, I don't know exactly when this stopped working.

Thanks.

Last edited by Aeiri; 07-28-2005 at 11:36 PM.
 
Old 07-28-2005, 11:40 PM   #2
Aeiri
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 307

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Okay, I just realized that I have two computers sitting here... duh.

The other one is WAY out of date, like 2 weeks, maybe 3. THE SAME THING HAPPENS ON IT!

What is this? What is going on?

Has anyone noticed this until now?

I just checked the versions:

grep-2.5-i386-2
coreutils-5.2.1-i486-1 (has tail)

Are the same on both of them. Weird bug.

EDIT: Does anyone have any other distros installed that could verify that this is Slackware only? I am going to check my off site server with SSH that runs Fedora Core to see if that has this problem, too.

Last edited by Aeiri; 07-28-2005 at 11:42 PM.
 
Old 07-28-2005, 11:58 PM   #3
Aeiri
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 307

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I just found out that the Fedora Core server has the same problem, so, here's a new thread for this:

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=347876
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird issue with keystrokes DynamiteD Slackware 7 12-14-2005 03:25 PM
a weird issue about which jiawj Red Hat 2 04-26-2005 10:06 AM
SWarET to Current Crash issue (never been really Answered) DreameR-X Slackware 24 12-17-2004 12:57 AM
Current status of True Type fonts issue ronaldv General 4 10-12-2004 05:35 AM
Slackware current + gcc issue vexer Slackware 2 08-11-2003 01:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration