LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-08-2013, 08:34 PM   #1
kenw232
Member
 
Registered: May 2006
Posts: 44

Rep: Reputation: 0
vmxnet3 in Slackware 14.1


I installed Slackware 14.1 in VMware workstation 14.1. It mostly works. I just cannot get traffic to go over eth0. No matter what I do nothing is sent or received, and no pings work. Everything else appears fine though. I complied a new kerenl 3.10.18 with the vmxnet3 adapter. vmxnet3 is shown to be found on bootup, ifconfig shows a valid IP address assigned, I selected bridge networking for the VM and I have ethernet0.virtualDev = "vmxnet3" in my .vmx, but no matter what I do network will not work.

Does anyone know why this might be?
 
Old 11-08-2013, 09:10 PM   #2
kenw232
Member
 
Registered: May 2006
Posts: 44

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I figured it out, I had to bridge to a specific adapter for some reason with Virtual Network Editor in Vmware workstation.
 
Old 11-09-2013, 01:19 AM   #3
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 2,493

Rep: Reputation: 403Reputation: 403Reputation: 403Reputation: 403Reputation: 403
Use a bridge instead of NAT and you will be fine
I always use bridge all the time
 
Old 11-09-2013, 01:30 AM   #4
jtsn
Member
 
Registered: Sep 2011
Location: Europe
Distribution: Slackware
Posts: 799

Rep: Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354
Quote:
Originally Posted by kenw232 View Post
I installed Slackware 14.1 in VMware workstation 14.1.
You sure? Because VMware just released Workstation 10.

That is a VMware issue, not a Slackware issue, so please bug the commercial support over there. Or they will never notice, that their product is broken. The VMware guest tools still need a lot of fixes to at least work with Slackware, the included network scripts are broken, too. And their vmware-installer doesn't work on Slackware either.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RHEL 5.9 include vmxnet3? kankan55 Red Hat 3 09-25-2013 10:48 AM
About Slackware 9.1 boot disk?? ftp://ftp.kpn.be/pub/linux/slackware/slackware-9.1-is AL3OMDAH Slackware 4 04-18-2007 09:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration