LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 05-08-2012, 05:09 AM   #1
nass
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: Athens, Greece
Distribution: slack(64|32)_v(13.37|14.0), debian6, ubuntu
Posts: 629

Rep: Reputation: 36
using sbopkg to build and inst an audio queue fails in lapspa_sdk


hello everyone,
I created an audio queue in sbopkg.
the problem is with ladspa_sdk. after building some plugins it requests that I listen to some whitenoise and it halts there

from the sbopkg log file
Quote:
../bin/analyseplugin ../plugins/noise.so

Plugin Name: "White Noise Source"
Plugin Label: "noise_white"
Plugin Unique ID: 1050
Maker: "Richard Furse (LADSPA example plugins)"
Copyright: "None"
Must Run Real-Time: No
Has activate() Function: No
Has deactivate() Function: No
Has run_adding() Function: Yes
Environment: Normal or Hard Real-Time
Ports: "Amplitude" input, control, 0 to ..., default 1, logarithmic
"Output" output, audio

../bin/applyplugin -s 1 \
../snd/noise.wav /tmp/test.wav \
../plugins/filter.so lpf 500 \
../plugins/filter.so lpf 500 \
../plugins/sine.so sine_fcaa 6000 \
../plugins/delay.so delay_5s 1 0.1 \
../plugins/amp.so amp_mono 4 \

Peak output: 27349.5
---------------------------------------------
First listen to the white noise input signal:
---------------------------------------------
sndfile-play ../snd/noise.wav

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
PACKAGE BUILDING/INSTALLATION SUMMARY LOG
Using the SBo repository for Slackware 13.37
Queue Process: Build and install
it stayed at that point the whole night
i pressed enter but nothing changed.
I had to ctrl+c the process..

obviously that is not optimal - there are about 40 more stuff that are waiting in queue

there seem to be no option to avoid listening to the streams while the build - install process is ongoing..

is there a solution?

Thank you for your help


EDIT: I should warn you, this slack machine is a vmguest and the real audio output is done through the virtualbox Intel Audio device...

It seems to identify it properly :
Quote:
nass@starmass:~$ aplay -L
null
Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
default:CARD=Intel
HDA Intel, STAC92xx Analog
Default Audio Device
front:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Analog
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, STAC92xx Digital
IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output

Last edited by nass; 05-08-2012 at 05:19 AM.
 
Old 05-08-2012, 07:20 AM   #2
nass
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: Athens, Greece
Distribution: slack(64|32)_v(13.37|14.0), debian6, ubuntu
Posts: 629

Original Poster
Rep: Reputation: 36
ok so the problem was simple (once again)

I hadn't initialised the sound on the vm.

alsaconf would usually identify the card and init it , but apparently it fails to do so sometimes.

so
Quote:
alsactl init
should be run by hand.

then sndfile-play works correctly and the build can continue
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sbopkg : building a queue file with CFLAGS and CXXFLAGS set. Linux.tar.gz Slackware 4 03-11-2012 10:24 PM
[SOLVED] Dount on Queue files and Sbopkg vikrang Slackware 5 07-02-2011 06:02 AM
[SOLVED] Build a complete optimized Slackware using sbopkg? TobiSGD Slackware 7 03-27-2011 08:23 PM
Slackware64-13.1 : mac (Monkey's Audio Linux port) build fail using sbopkg pokipoki08 Slackware 2 06-05-2010 03:54 PM
[ANNOUNCE] SBo/Sbopkg comprehensive queue archive Mauro Giachero Slackware 17 03-05-2010 11:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration