Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 07-11-2007, 07:56 AM   #1
Registered: Aug 2003
Location: Kentucky
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 153

Rep: Reputation: 31
sw12: arts errors

I am using a clean install of slackware 12 and am getting pop-ups about arts errors.

I thought that Slackware 12 was using ALSA. I even see arts when entering a 'ps -A'. What's up?
Old 07-11-2007, 11:05 AM   #2
Senior Member
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 3,336

Rep: Reputation: 788Reputation: 788Reputation: 788Reputation: 788Reputation: 788Reputation: 788Reputation: 788
i do have that kind of problem and probably (just my guess) it's because the installation uses huge-kernels. When i compile 2.6.22 from source, it disappeared. I don't know if this is the right solution, but give it a try
Old 07-23-2007, 03:20 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Jul 2007
Location: Dusseldorf, Germany
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Possible solution - at least it worked for me


I encountered the same problem. Finally I started artsd in a console window and was pointed to a missing "" when trying to play a mp3-file with Noatun.

Solution which gives me full sound support: Get the latest xine-lib 1.1.7 sources and compile it. the and symlinks are written to /usr/local/lib by "make install", but I think you'll need symlinks and in /usr/lib. If you do that, Amarok will play, too.

Hope it helps,

Old 07-24-2007, 04:58 AM   #4
Alien Bob
Slackware Contributor
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 6,312

Rep: Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454Reputation: 3454
I have here:
lrwxrwxrwx 1 root root     17 2007-06-29 22:28 /usr/lib/ ->*
lrwxrwxrwx 1 root root     17 2007-06-29 22:28 /usr/lib/ ->*
-rwxr-xr-x 1 root root 290828 2007-06-12 07:47 /usr/lib/*
Nothing seems to be missing from the default install of Slackware 12.0.

Cheers, Eric


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sw12: kde error message pop-ups pete_bogg Slackware 2 07-17-2007 07:07 AM
Errors, Errors, and more Errors (KDE 3.4.x GUI Errors) Dralnu Linux - Software 2 05-13-2006 08:30 AM
arts freezes! Sound only with mplayer + arts disabled metgorna Mandriva 0 09-18-2004 09:21 AM
aRTs Xpiral Linux - Software 2 03-04-2004 10:54 AM
aRts(where ru?) jimdaworm Slackware 2 01-25-2004 02:32 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration