LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-13-2003, 12:56 PM   #1
Little devil
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: tandil / argentina
Distribution: slackware 9.0
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Unhappy strange slack 9.1 problem


well, i just installed slack 9.1 and i got some problems..

all appears to work fine.. but when i tried to install something (prozgui) i executed rpm and it return segmentation fault :\ i tryied with others rpms and i got the same, then i tried downloading static build, and it crashes too

on slack 9.0 all worked fine.. so i have no idea whats going on anyone have an idea?

ps:sorry for my bad english
 
Old 10-13-2003, 02:16 PM   #2
-- d13g0 --
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
why did u use rpms ?
 
Old 10-13-2003, 02:19 PM   #3
kevlong
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: UK
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Re: strange slack 9.1 problem

Quote:
Originally posted by Little devil
well, i just installed slack 9.1 and i got some problems..

all appears to work fine.. but when i tried to install something (prozgui) i executed rpm and it return segmentation fault :\ i tryied with others rpms and i got the same, then i tried downloading static build, and it crashes too

on slack 9.0 all worked fine.. so i have no idea whats going on anyone have an idea?

ps:sorry for my bad english
Slackware does not usually use RPM's, make use of pkginstall or swaret
 
Old 10-13-2003, 03:43 PM   #4
ed_thix
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 12.1 & ArchLinux
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
hint: rpm2tgz

then install using installpkg
 
Old 10-13-2003, 04:11 PM   #5
Little devil
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: tandil / argentina
Distribution: slackware 9.0
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
im using rpm2tgz to install all.. but i wanted to know why the rpm do that

thx for answer
 
Old 10-13-2003, 04:35 PM   #6
rotvogel
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 534

Rep: Reputation: 30
There was an anouncement about RPM in the changelog of Slackware 9.1. Maybe your problem is related as well.
http://www.slackware.com/changelog/stable.php?cpu=i386
Quote:

patches/packages/rpm-4.2.1-i486-1.tgz: Upgraded to rpm-4.2.1.
This fixes problems with the version of RPM shipped with Slackware 9.1.
After the release, it was discovered that attempting to install packages
with RPM would cause it to segfault, and that recompiling that version of
RPM produced a broken binary unable to build SRPMs (this had been
discovered previously, and was the reason RPM had been compiled statically;
unfortunately the static binary quit working for unknown reasons).
The 4.1.patches/packages/rpm-4.2.1-i486-1.tgz: Upgraded to rpm-4.2.1.
This fixes problems with the version of RPM shipped with Slackware 9.1.
After the release, it was discovered that attempting to install packages
with RPM would cause it to segfault, and that recompiling that version of
RPM produced a broken binary unable to build SRPMs (this had been
discovered previously, and was the reason RPM had been compiled statically;
unfortunately the static binary quit working for unknown reasons).
The 4.1.x series seems to have the same problems with SRPM building not
working (an incompatibility with glibc-2.3.2, perhaps?), but the 4.2.1
version has been tested and found to work.x series seems to have the same problems with SRPM building not
working (an incompatibility with glibc-2.3.2, perhaps?), but the 4.2.1
version has been tested and found to work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack hangs - Strange problem intens Slackware 10 10-03-2005 09:50 AM
Strange problem in Slack 9.1 irfanhab Slackware 3 05-24-2004 09:37 PM
Strange problem when install Slack 9.1 ZiGiE Slackware 3 10-28-2003 09:55 PM
Strange problem in slack 9.1 drakxstar Slackware 6 10-20-2003 10:58 PM
Strange Slack Install Problem cclavey Slackware 3 04-02-2003 07:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration