LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-05-2012, 04:46 PM   #1
clifford227
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: Slackware 14
Posts: 282

Rep: Reputation: 64
Strange problem with Firefox and Flash


If I play a video in youtube, then open a new tab, the fonts on the new web page seem to be transparant and change colour with whatever is happening in the youtube tab.

Im also seeing people with blue skin.

What gives?

Last edited by clifford227; 11-05-2012 at 04:51 PM.
 
Old 11-05-2012, 04:58 PM   #2
wallison
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: MD USA
Distribution: Slackware
Posts: 136

Rep: Reputation: 18
I don't know about the transparent fonts, but if you have an Nvidia card, you might want to search the forum for 'libvdpau' for the blue skin problem. I seem to remember a similar thread not that long ago.
 
1 members found this post helpful.
Old 11-05-2012, 05:30 PM   #3
lyle_s
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware
Posts: 388

Rep: Reputation: 52
Here's something that should be of use: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380

Lyle.
 
Old 11-05-2012, 05:33 PM   #4
D1ver
Member
 
Registered: Jan 2010
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 527
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 126Reputation: 126
To fix the blue skin issue, try right clicking inside a flash video, going to settings and disabling 'hardware acceleration'. After restarting your browser that should go away..
 
Old 11-05-2012, 07:35 PM   #5
clifford227
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: Slackware 14
Posts: 282

Original Poster
Rep: Reputation: 64
Quote:
Originally Posted by lyle_s View Post
Here's something that should be of use: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380

Lyle.
It was

I chose to use the method of changing my shortcuts to firefox:

Code:
VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1 firefox
So works. Thanks Lyle.


Thanks also Wallison, I had a look at the 'libdvpau' solution, but it was too difficult for me.

And thanks to D1ver. I did try disabling hardware acceleration from within flash, but the options menu is always frozen.
 
Old 11-06-2012, 06:29 PM   #6
lyle_s
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware
Posts: 388

Rep: Reputation: 52
Quote:
Originally Posted by clifford227 View Post
Thanks Lyle.
You're welcome. If only there was a solution for the X.org freezes.
 
Old 11-23-2012, 06:38 PM   #7
mlangdn
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kentucky
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,375

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
I recently re-installed Slackware-14 simply because I had been running current-x86_64 since it first came out. The blue skin problem returned, even with the Nvidia-304x driver. Nothing was working from this thread, and even though the skin tone was a bit annoying, I wasn't too upset with it.

Then I remembered something about this problem being fixed with the new Nvidia blob, so I started searching for what was different. I have another install of Slackware-14 on another partition. It was setup strictly for multilib and steam - no multimedia stuff. I started looking at 3rd party stuff I was replacing with the fresh install. I found Eric's libvdpau package in my archive that I restored in the new install. Blue skin is now gone. I think (and I'm too lazy to look) that Eric's package is no longer necessary since vdpau is now in the blob. Anyways, the skin tone is normal.
 
Old 11-23-2012, 07:48 PM   #8
narz
Member
 
Registered: May 2007
Location: US
Distribution: slackware
Posts: 184

Rep: Reputation: 35
Quote:
Originally Posted by mlangdn View Post
since vdpau is now in the blob
It is back? I use 304.64 nvidia blob, I recompiled mplayer recently and it didn't find vdpau on my system. I'm still limited to xv and other older video output options. Hmmm...
 
Old 11-23-2012, 08:36 PM   #9
mlangdn
Senior Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kentucky
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,375

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
This is what I found on my system with just the blob:

Code:
/usr/doc/NVIDIA_GLX-1.0/html/vdpausupport.html
/usr/lib64/libvdpau.so.304.51
/usr/lib64/vdpau
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_nvidia.so.304.51
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_trace.so.304.51
/usr/lib64/libvdpau_nvidia.so
/usr/lib64/libvdpau_trace.so
 
Old 11-23-2012, 08:48 PM   #10
narz
Member
 
Registered: May 2007
Location: US
Distribution: slackware
Posts: 184

Rep: Reputation: 35
Quote:
Originally Posted by mlangdn View Post
This is what I found on my system with just the blob:

Code:
/usr/doc/NVIDIA_GLX-1.0/html/vdpausupport.html
/usr/lib64/libvdpau.so.304.51
/usr/lib64/vdpau
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_nvidia.so.304.51
/usr/lib64/vdpau/libvdpau_trace.so.304.51
/usr/lib64/libvdpau_nvidia.so
/usr/lib64/libvdpau_trace.so
I have that too. Wonder why mplayer won't recognize vdpau on my system. My graphics card is vdpau capable and I've used it in the past.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very strange Firefox problem ccin1492 Suse/Novell 2 07-31-2009 01:47 PM
Strange Firefox problem. AlphaSigmaOne Slackware 11 06-02-2008 10:39 PM
Strange problem with Firefox rangalo Slackware 6 07-13-2007 03:37 PM
Strange Download Problem with Firefox Toods Slackware 6 02-18-2006 03:07 PM
A strange USB flash problem Firebar Linux - Hardware 3 11-09-2005 03:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:12 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration