LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-16-2004, 04:29 PM   #1
dazzlehank
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Smile Strange modprobe error during boot


Hmm just upgraded the base-system inkluding kernel 2.4.24.
Now I recieve alot of modprobe errors during the boot process. All of the errors is ALSA relative.

I looked at rc.modules for hope, but everything is #commentet, so the question is where does Slack 9.1 loads modukles from besides rc.modules?

The sound is still working, and doing a lsmod reveils that both the snd and emu10k1 driver is loaded..... Strange!


Thanks alot!
 
Old 01-16-2004, 05:20 PM   #2
slightcrazed
Member
 
Registered: May 2003
Location: Lisbon Falls, Maine
Distribution: RH 8.0, 9.0, FC2 - 4, Slack 9.0 - 10.2, Knoppix 3.4 - 4.0, LFS,
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
You might have some in your /etc/rc.d/rc.alsa file. I had the same problem after a recent upgrade to 2.6. I went from modularized alsa to compiled in, and needed to comment out all of the modual loading in rc.alsa.

slight
 
Old 01-16-2004, 05:31 PM   #3
dazzlehank
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ahhh thanks. I'l give that one a try right away!
 
Old 01-16-2004, 05:39 PM   #4
dazzlehank
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hmm well that didn't do the trick...
Any other hints please?
 
Old 01-16-2004, 05:55 PM   #5
nesware
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: belgium
Distribution: Slackware
Posts: 117

Rep: Reputation: 15
switch off hotplugging
chmod a-x /etc/rc.d/rc.hotplug
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange error before first boot!!! zacklemon Debian 4 11-03-2005 04:04 PM
Strange boot error. . . Wind_Sp00n Slackware - Installation 3 10-17-2004 11:46 AM
modprobe error on boot shorton Linux - General 4 12-21-2003 09:45 AM
Strange new boot error??? cmoloney Linux - General 0 06-30-2003 06:55 AM
Strange Error at boot ! G-Money Linux - Software 4 04-17-2003 05:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration