LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-21-2008, 08:42 PM   #1
sparker
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Canada
Distribution: OpenBSD 4.6, Debian Lenny
Posts: 64

Rep: Reputation: 16
Strange boot messages on -current


I have just upgraded my system to -current and everything seems to be working fine. I have rebuilt the initrd and I'am running the generic-smp kernel. But, on bootup I get alot of messages such as:
Code:
sysctl table check failed: /dev/wifi0/ackrate .7.-2.22 Unknown sysctl binary path
Pid: 1900, comm: modprobe Tainted: P        2.6.24.3-smp #1
 [<c01416b5>] set_fail+0x45/0x60
 [<c0141966>] sysctl_check_table+0x296/0x5b0
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0130e38>] sysctl_head_finish+0x18/0x30
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0131160>] register_sysctl_table+0x50/0xa0
 [<f909e8e5>] ath_dynamic_sysctl_register+0x135/0x1c0 [ath_pci]
 [<f90a783e>] ath_attach+0x112e/0x1770 [ath_pci]
 [<c0153331>] request_irq+0xa1/0xc0
 [<f90ac359>] ath_pci_probe+0x1d9/0x3a0 [ath_pci]
 [<c012149b>] __wake_up_common+0x4b/0x80
 [<c021c806>] pci_device_probe+0x56/0x80
 [<c0278a38>] driver_probe_device+0x88/0x190
 [<c03b4325>] klist_next+0x55/0xb0
 [<c0278c8a>] __driver_attach+0x7a/0x80
 [<c0277e6a>] bus_for_each_dev+0x3a/0x60
 [<c02788b6>] driver_attach+0x16/0x20
 [<c0278c10>] __driver_attach+0x0/0x80
 [<c02781ea>] bus_add_driver+0x8a/0x1e0
 [<c021c9b6>] __pci_register_driver+0x56/0x90
 [<f8f02035>] init_ath_pci+0x35/0x57 [ath_pci]
 [<c014a506>] sys_init_module+0x126/0x18c0
 [<f9081000>] acpi_thermal_remove_fs+0x0/0x73 [thermal]
 [<c0130760>] proc_dointvec_minmax+0x0/0x50
 [<c0104336>] syscall_call+0x7/0xb
 =======================
wifi0: failed to register sysctls!
wifi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
wifi0: 11g rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
wifi0: H/W encryption support: WEP AES AES_CCM TKIP
wifi0: mac 7.8 phy 4.5 radio 5.6
wifi0: Use hw queue 1 for WME_AC_BE traffic
wifi0: Use hw queue 0 for WME_AC_BK traffic
wifi0: Use hw queue 2 for WME_AC_VI traffic
wifi0: Use hw queue 3 for WME_AC_VO traffic
wifi0: Use hw queue 8 for CAB traffic
wifi0: Use hw queue 9 for beacons
sysctl table check failed: /net/ath0 .3.-2 Unknown sysctl binary path
Pid: 1900, comm: modprobe Tainted: P        2.6.24.3-smp #1
 [<c01416b5>] set_fail+0x45/0x60
 [<c0141966>] sysctl_check_table+0x296/0x5b0
 [<c0130e38>] sysctl_head_finish+0x18/0x30
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0131160>] register_sysctl_table+0x50/0xa0
 [<f8f68744>] ieee80211_sysctl_vattach+0x144/0x280 [wlan]
 [<f8f4e406>] ieee80211_crypto_vattach+0x66/0xc0 [wlan]
 [<f8f4ca8b>] ieee80211_vap_setup+0x24b/0x330 [wlan]
 [<c0357960>] ether_setup+0x0/0x80
 [<f90a31ab>] ath_vap_create+0xbb/0x630 [ath_pci]
 [<f8f61e99>] ieee80211_create_vap+0x49/0x80 [wlan]
 [<f90a79ee>] ath_attach+0x12de/0x1770 [ath_pci]
 [<c0153331>] request_irq+0xa1/0xc0
 [<f90ac359>] ath_pci_probe+0x1d9/0x3a0 [ath_pci]
 [<c012149b>] __wake_up_common+0x4b/0x80
 [<c021c806>] pci_device_probe+0x56/0x80
 [<c0278a38>] driver_probe_device+0x88/0x190
 [<c03b4325>] klist_next+0x55/0xb0
 [<c0278c8a>] __driver_attach+0x7a/0x80
 [<c0277e6a>] bus_for_each_dev+0x3a/0x60
 [<c02788b6>] driver_attach+0x16/0x20
 [<c0278c10>] __driver_attach+0x0/0x80
 [<c02781ea>] bus_add_driver+0x8a/0x1e0
 [<c021c9b6>] __pci_register_driver+0x56/0x90
 [<f8f02035>] init_ath_pci+0x35/0x57 [ath_pci]
 [<c014a506>] sys_init_module+0x126/0x18c0
 [<f9081000>] acpi_thermal_remove_fs+0x0/0x73 [thermal]
 [<c0130760>] proc_dointvec_minmax+0x0/0x50
 [<c0104336>] syscall_call+0x7/0xb
 =======================
sysctl table check failed: /net/ath0/debug .3.-2.-2 Missing strategy
Pid: 1900, comm: modprobe Tainted: P        2.6.24.3-smp #1
 [<c01416b5>] set_fail+0x45/0x60
 [<c0141a81>] sysctl_check_table+0x3b1/0x5b0
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0130e38>] sysctl_head_finish+0x18/0x30
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0131160>] register_sysctl_table+0x50/0xa0
 [<f8f68744>] ieee80211_sysctl_vattach+0x144/0x280 [wlan]
 [<f8f4e406>] ieee80211_crypto_vattach+0x66/0xc0 [wlan]
 [<f8f4ca8b>] ieee80211_vap_setup+0x24b/0x330 [wlan]
 [<c0357960>] ether_setup+0x0/0x80
 [<f90a31ab>] ath_vap_create+0xbb/0x630 [ath_pci]
 [<f8f61e99>] ieee80211_create_vap+0x49/0x80 [wlan]
 [<f90a79ee>] ath_attach+0x12de/0x1770 [ath_pci]
 [<c0153331>] request_irq+0xa1/0xc0
 [<f90ac359>] ath_pci_probe+0x1d9/0x3a0 [ath_pci]
 [<c012149b>] __wake_up_common+0x4b/0x80
 [<c021c806>] pci_device_probe+0x56/0x80
 [<c0278a38>] driver_probe_device+0x88/0x190
 [<c03b4325>] klist_next+0x55/0xb0
 [<c0278c8a>] __driver_attach+0x7a/0x80
 [<c0277e6a>] bus_for_each_dev+0x3a/0x60
 [<c02788b6>] driver_attach+0x16/0x20
 [<c0278c10>] __driver_attach+0x0/0x80
 [<c02781ea>] bus_add_driver+0x8a/0x1e0
 [<c021c9b6>] __pci_register_driver+0x56/0x90
 [<f8f02035>] init_ath_pci+0x35/0x57 [ath_pci]
 [<c014a506>] sys_init_module+0x126/0x18c0
 [<f9081000>] acpi_thermal_remove_fs+0x0/0x73 [thermal]
 [<c0130760>] proc_dointvec_minmax+0x0/0x50
 [<c0104336>] syscall_call+0x7/0xb
 =======================
sysctl table check failed: /net/ath0/debug .3.-2.-2 Unknown sysctl binary path
Pid: 1900, comm: modprobe Tainted: P        2.6.24.3-smp #1
 [<c01416b5>] set_fail+0x45/0x60
 [<c0141966>] sysctl_check_table+0x296/0x5b0
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0130e38>] sysctl_head_finish+0x18/0x30
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0131160>] register_sysctl_table+0x50/0xa0
 [<f8f68744>] ieee80211_sysctl_vattach+0x144/0x280 [wlan]
 [<f8f4e406>] ieee80211_crypto_vattach+0x66/0xc0 [wlan]
 [<f8f4ca8b>] ieee80211_vap_setup+0x24b/0x330 [wlan]
 [<c0357960>] ether_setup+0x0/0x80
 [<f90a31ab>] ath_vap_create+0xbb/0x630 [ath_pci]
 [<f8f61e99>] ieee80211_create_vap+0x49/0x80 [wlan]
 [<f90a79ee>] ath_attach+0x12de/0x1770 [ath_pci]
 [<c0153331>] request_irq+0xa1/0xc0
 [<f90ac359>] ath_pci_probe+0x1d9/0x3a0 [ath_pci]
 [<c012149b>] __wake_up_common+0x4b/0x80
 [<c021c806>] pci_device_probe+0x56/0x80
 [<c0278a38>] driver_probe_device+0x88/0x190
 [<c03b4325>] klist_next+0x55/0xb0
 [<c0278c8a>] __driver_attach+0x7a/0x80
 [<c0277e6a>] bus_for_each_dev+0x3a/0x60
 [<c02788b6>] driver_attach+0x16/0x20
 [<c0278c10>] __driver_attach+0x0/0x80
 [<c02781ea>] bus_add_driver+0x8a/0x1e0
 [<c021c9b6>] __pci_register_driver+0x56/0x90
 [<f8f02035>] init_ath_pci+0x35/0x57 [ath_pci]
 [<c014a506>] sys_init_module+0x126/0x18c0
 [<f9081000>] acpi_thermal_remove_fs+0x0/0x73 [thermal]
 [<c0130760>] proc_dointvec_minmax+0x0/0x50
 [<c0104336>] syscall_call+0x7/0xb
 =======================
sysctl table check failed: /net/ath0/dev_type .3.-2.-2 Missing strategy
Pid: 1900, comm: modprobe Tainted: P        2.6.24.3-smp #1
 [<c01416b5>] set_fail+0x45/0x60
 [<c0141a81>] sysctl_check_table+0x3b1/0x5b0
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0130e38>] sysctl_head_finish+0x18/0x30
 [<c014197a>] sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
 [<c0131160>] register_sysctl_table+0x50/0xa0
 [<f8f68744>] ieee80211_sysctl_vattach+0x144/0x280 [wlan]
 [<f8f4e406>] ieee80211_crypto_vattach+0x66/0xc0 [wlan]
 [<f8f4ca8b>] ieee80211_vap_setup+0x24b/0x330 [wlan]
 [<c0357960>] ether_setup+0x0/0x80
 [<f90a31ab>] ath_vap_create+0xbb/0x630 [ath_pci]
 [<f8f61e99>] ieee80211_create_vap+0x49/0x80 [wlan]
 [<f90a79ee>] ath_attach+0x12de/0x1770 [ath_pci]
 [<c0153331>] request_irq+0xa1/0xc0
 [<f90ac359>] ath_pci_probe+0x1d9/0x3a0 [ath_pci]
 [<c012149b>] __wake_up_common+0x4b/0x80
 [<c021c806>] pci_device_probe+0x56/0x80
 [<c0278a38>] driver_probe_device+0x88/0x190
 [<c03b4325>] klist_next+0x55/0xb0
 [<c0278c8a>] __driver_attach+0x7a/0x80
 [<c0277e6a>] bus_for_each_dev+0x3a/0x60
 [<c02788b6>] driver_attach+0x16/0x20
 [<c0278c10>] __driver_attach+0x0/0x80
 [<c02781ea>] bus_add_driver+0x8a/0x1e0
 [<c021c9b6>] __pci_register_driver+0x56/0x90
 [<f8f02035>] init_ath_pci+0x35/0x57 [ath_pci]
 [<c014a506>] sys_init_module+0x126/0x18c0
 [<f9081000>] acpi_thermal_remove_fs+0x0/0x73 [thermal]
 [<c0130760>] proc_dointvec_minmax+0x0/0x50
 [<c0104336>] syscall_call+0x7/0xb
 =======================
I've never seen this before. I'am however using the madwifi driver for wireless and these messages seem to relate to that. Anyway, anyone know how to get rid of this?
 
Old 03-22-2008, 07:16 AM   #2
ledow
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: UK
Distribution: Slackware 13.0
Posts: 241

Rep: Reputation: 34
well, the madwifi drivers seem not only to be the source of the problem but are also tainting the kernel, which means that *anything* could be happening. Blacklist all modules to do with madwifi (ath_hal etc.), reboot and see if the errors persist. If everything works, you have to do something about your madwifi config, most probably you're running an outdated version not built for that particular kernel.
 
Old 03-22-2008, 09:01 AM   #3
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: Tupelo, MS
Distribution: Gentoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 124Reputation: 124
How did you build madwifi?

You can get everything to build a Slackware package for -current here. It must be built for the kernel you're running. If you change kernel versions, you must rebuild.

Also read Alien Bob's Wiki for more good information ... yes, about Madwifi and WPA, among other things.
 
Old 03-22-2008, 12:56 PM   #4
sparker
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Canada
Distribution: OpenBSD 4.6, Debian Lenny
Posts: 64

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Well, I did rebuild after upgrading but it was done with a simple make && make install. However, turns out it was not the latest version. I will try building it using the slackbuild and see how that goes.

[EDIT] Worked flawlessly. Thanks alot! [/EDIT]

Last edited by sparker; 03-22-2008 at 07:44 PM. Reason: Success
 
  


Reply

Tags
ath, boot, current


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange messages in console kenneho Linux - Networking 6 08-12-2005 03:23 PM
Strange messages redneon Linux - General 16 08-10-2005 09:27 AM
Strange ACPI Messages Naveg Linux - Hardware 3 06-16-2005 03:46 PM
Strange messages tuxunkhamon Linux - Wireless Networking 1 05-30-2005 10:49 AM
Strange error messages on boot after swaret --upgrade swinchen Slackware 4 04-24-2004 12:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration