LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-05-2004, 07:44 PM   #1
destin
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Distribution: SlackWare / NetBSD
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Stops at: Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel


Damn that is too weird...
I patched to kernel 2.6.5.I did the first 2 recompilations(uh..forgot some things like ntfs support..) and then i reboot and everything fine.As soon as i tried to mount my external nfts disk i remembered that i removed the "scsi disk support".So i give "make menuconfig" along with that i put as a built module "UTF-8" support at Native Languages..then "make , make modules_install , make install" .. i reboot and it stops at "Uncompressing Linux.... blah" my computer freezes(Caps Lock not working ) and i get no other message.I reboot and get into "slack.old" ..i recompile the kernel but along with the last changes(scsi && utf-8) i remove something about binary kernel support(something about elf and a.out binary support. which i had remove partially at the first buggy recomplation) i reboot and it stops at "Uncompressing Linux.... blah" my computer freezes(Caps Lock not working ) and i get no other message.

I put my installation(9.1) cd and give boot:root=/dev/hda1 but i get "No kernel image found : root"
then i give "boot:bare.i root=/dev/hda1" ...i get into console and i give poweroff.I get some weird messages and oh lala i press enter and kernel 2.4.22 boots(but i had deleted modules and src of 2.4.22) .i log on and i try to recompile 2.6.5 including kernel binary support.I do make -- make modules_install -- make install - i reboot but shit..the same as before .. It stops at "Uncompressing ...blah blah"

What can i do except from reinstalling slack ???


PS:this installation is on a laptop and i never had any problems with hardaware compatibility or with acpi or with apm...I did no added or removed any hardware...
 
Old 04-06-2004, 03:23 AM   #2
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
Run lilo after recompiling your kernel
 
Old 04-06-2004, 06:29 AM   #3
187807
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: North Carolina, USA
Distribution: Slackware 11
Posts: 174

Rep: Reputation: 30
As for modules, I've always used:

make modules

make modules_install


I dunno if what your using makes a difference as to your modules (I can't imagine why it would cause the bootup problems though)
 
Old 04-06-2004, 09:55 AM   #4
destin
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Distribution: SlackWare / NetBSD
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by dopefish
Run lilo after recompiling your kernel
Done it several times.

Quote:
Originally posted by 187807
As for modules, I've always used:

make modules

make modules_install


I dunno if what your using makes a difference as to your modules (I can't imagine why it would cause the bootup problems though)
At the end of make it prints out to screen that it compiles modules.Despite that i never had any problems with modules before only by giving "make"

Last edited by destin; 04-06-2004 at 10:09 AM.
 
Old 04-07-2004, 01:43 AM   #5
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
2.6 kernel doesnt need make modules instruction

what are your entry's for the new kernel in lilo???
 
Old 04-07-2004, 07:07 AM   #6
ralpha6
Member
 
Registered: Aug 2002
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
I get the same thing after my 2.6.5 kernel. "Uncompressing Linux....Booting LInux" and then nothing else.
 
Old 02-29-2008, 04:45 AM   #7
deota.rashmi
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
"Uncompressing Linux....Booting LInux" and then stuck in initramfs

Quote:
Originally Posted by ralpha6 View Post
I get the same thing after my 2.6.5 kernel. "Uncompressing Linux....Booting LInux" and then nothing else.
I am also getting same problem
what i need to do ...I dont know what went wrong.
actully i tried made a new syscall and replace the kernel entry in menu.lst in /boot/grub with my updated boot/vmlinuz2.6.22.14


Please help me I already spent many hr on this
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
smp kernel: uncompressing Linux ..ok booting the kernel krissb Linux - General 1 11-16-2005 06:31 PM
Fedora FC1, 2.6 kernel, stops booting blaagutt Linux - Newbie 3 05-12-2004 05:57 PM
Stops at Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel reward72 Linux - Newbie 4 02-25-2004 11:12 PM
Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel GlobShim Linux - General 2 01-29-2004 05:24 PM
Stops booting after unpressing kernel RH 8.0 Nevyn2 Linux - General 9 04-11-2003 12:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration