LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-12-2010, 11:20 PM   #1
el_jauzaa
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: indonesia
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 101

Rep: Reputation: 17
start KDE error after update to -current but interrupted by electricity problem !


hi !

again i have an error in my box.

i updated to -current, but in the middle of update, the electricity is down (in my country, this problem always occur very often).
i turn on my box again and run slackpkg update && slackpkg upgrade-all to finishing update that interrupt by the electricity problem.
but after i completely updated my box, i reboot but i cannot enter KDE, if i want to enter XFCE, the window decorator is missing.

FYI, my home directory space is sufficient (approx 1,5 GB)

and this is the report after i run startx in KDE WM
Code:
X.Org X Server 1.7.7
Release Date: 2010-05-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 13.1 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux mybox 2.6.33.4-smp #2 SMP Wed May 12 22:47:36 CDT 2010 i686
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz root=/dev/sda2 ro vt.default_utf8=0 vga = normal
Build Date: 20 August 2010  01:19:01PM

Current version of pixman: 0.16.6
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Sep 13 10:00:09 2010
(==) Using default built-in configuration (30 lines)
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/sound, it will be ignored in a future release.
kapplymousetheme: error while loading shared libraries: libdbusmenu-qt.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
xset:  bad font path element (#23), possible causes are:
    Directory does not exist or has wrong permissions
    Directory missing fonts.dir
    Incorrect font server address or syntax
startkde: Starting up...
/usr/bin/kdeinit4: error while loading shared libraries: libdbusmenu-qt.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
startkde: Could not start kdeinit4. Check your installation.
please help me.

thx.
 
Click here to see the post LQ members have rated as the most helpful post in this thread.
Old 09-13-2010, 12:01 AM   #2
MannyNix
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: ~
Distribution: Slackware -current, OpenBSD
Posts: 449

Rep: Reputation: 41
I think you missed slackpkg install-new and you're needing: l/libdbusmenu-qt-0.6.1-i486-1.txz: Added.

If not, I guess I'd take all the latest packages and one by one I'd do: upgradepkg --reinstall <package-name> and after that I'd check for *new files either by slackpkg new-config or by find /etc -name "*new".

Hope it helps, good luck
 
3 members found this post helpful.
Old 09-13-2010, 01:43 AM   #3
el_jauzaa
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: indonesia
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 101

Original Poster
Rep: Reputation: 17
yes i miss slackpkg install-new...i didn't ever use that command...

thx for the assist...
 
  


Reply

Tags
error, update


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kde son't start after update natewlew Slackware 22 05-14-2006 08:25 PM
Kde doesn't load after electricity outage juanb Linux - General 9 01-10-2006 01:13 PM
K3B tries to start new instance of KDE (on top of the current one!) DaneM Linux - Software 0 02-09-2005 02:36 AM
kde won't start after update to 3.2.3 phase9 Slackware 19 06-21-2004 08:05 PM
Current-Update:'libart_lgpl' causing X to not start BearClaw Slackware 1 09-11-2003 03:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration