LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-25-2006, 10:43 PM   #1
wrich
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
sshd doesn't start


i was using ssh fine a few weeks ago but yesterday i tried to connect to my machine via ssh and it says "connection refused." So on the server i noticed that sshd is not showing up when i do a "ps ax". I try to start it manually with /usr/sbin/sshd and nothing happens, still can't connect.

Then i tried debug mode, "/usr/sbin/sshd -d" and everything works fine. i can connect for one session sshd closes.

I suspect it's something to do with the way sshd gets forked. not sure.

I am running slackware 10.2

please help,
thanks,
-rich
 
Old 09-25-2006, 10:50 PM   #2
wrich
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
oh, btw i was doing what i mentioned above under root so i don't think its a permissions problem.

is it possible that "fork" is messed up?

i don't think the problem is sshd itself. but perhaps more systemwide.
i get this error message when loading rpc.portmap

"portmap: fork: No such device"

Last edited by wrich; 09-26-2006 at 12:27 AM.
 
Old 09-26-2006, 12:38 AM   #3
ryanoa
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: Santa Cruz, CA
Distribution: Slack 10.2 and 11.0
Posts: 102

Rep: Reputation: 15
ssh gets started by /etc/rc.d/rc.sshd. Try (as root)
Code:
 /etc/rc.d/rc.sshd start
. Also, to make it automatically start at boot (by default it does, but this wouldn't hurt):
Code:
chmod +x /etc/rc.d/rc.sshd
Let us know if this works, or post any errors
 
Old 09-26-2006, 01:02 AM   #4
wrich
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
rc.sshd is already enabled. i get the same results with the start up script as calling it manually. it does not get started. if i try ./rc.sshd stop or restart after a "start" it still reports no process killed.

i know sshd worked before.

thanks,
-rich
 
Old 09-26-2006, 04:45 PM   #5
wrich
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well i fixed the problem by doing a "system restore" -reinstalled all the packages that came on the cd. This happened probably because i deleted the wrong things. Everything is fine, my system configurations are still there.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSHD service does not start up on Solaris 9 Windowns Solaris / OpenSolaris 6 08-09-2006 04:27 PM
How do I automatically start sshd? jdruin Linux - Software 1 07-05-2004 10:07 PM
sshd start on boot mblanco2000 Linux - Security 5 05-18-2004 05:13 PM
getting sshd to start at boot eros Linux - Software 8 12-31-2003 02:06 PM
couldn't start SSHD jonnyb Linux - Networking 14 02-16-2003 04:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration