LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-01-2004, 04:10 AM   #1
arubin
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Middx UK
Distribution: Slackware64 14.1 (multilib)
Posts: 1,209

Rep: Reputation: 55
Sound problem Slackware 10


Just done a new installation of Slackware 10 and after running alsaconf I get a constatnt tone from the speakers. I cannot turn it off without muting the sound.

How do I get rid of this noise?

Alan
 
Old 07-01-2004, 06:44 AM   #2
arubin
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Middx UK
Distribution: Slackware64 14.1 (multilib)
Posts: 1,209

Original Poster
Rep: Reputation: 55
So far

I found that by deleting etc/asound.start and running aslaconf again this got rid of the sound for root.

However if a user logs in and starts kde the sound comes back when they startx.

This is an annoying high pitched tone
 
Old 07-01-2004, 08:28 AM   #3
kimberley
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
are you using KDE? If so, i had a problem like that a while back. I didn't really resolve it, but found that i had to mute/unmute the mic input from kmix when i first started KDE.
 
Old 07-01-2004, 09:54 AM   #4
arubin
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Middx UK
Distribution: Slackware64 14.1 (multilib)
Posts: 1,209

Original Poster
Rep: Reputation: 55
Yes there is a problem with kde.
It was so bad that I tries re-installing the whole thing but this did not help.

I think I have it sorted now.

Run kde, get the horrible whining sound

open console su to root. alsactrl restore stops the sound.

Then in kde control center/sound/mixer/save current volumes stops the sound recurring
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problem in Slackware 10.1 The Professor Slackware 3 08-23-2005 12:12 PM
Slackware sound problem, HELP! fiddle Slackware 4 08-08-2005 04:06 PM
Slackware 10 sound problem Kellen Linux - Newbie 5 12-04-2004 07:59 PM
Problem with sound in Slackware 10 infornography Slackware 4 11-30-2004 06:44 AM
Slackware 10 Sound Problem Jeffmrg Slackware 12 08-09-2004 07:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration