LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Sound configuration (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/sound-configuration-4175440278/)

juanicotolengo 12-06-2012 09:16 AM

Sound configuration
 
Hi, Iīm trying to get sound from a USB soundcard (Alesis IO/2), got alsa running, the system recongnize the card, I selected the card both with Phonom (the test is ok, sounds), and with alsa-mixer, but when I try to play music, it doesnīt sound. The programs are configured with that card, so I donīt even know where the problem comes from. The version of slackware is 14 64 bits. Thank you very much!

malekmustaq 12-06-2012 12:05 PM

Quote:

I selected the card both with Phonom (the test is ok, sounds), and with alsa-mixer, but when I try to play music, it doesnīt sound.
Check the volume constantly. There is often a tendency that 'alsamixer' defaults to '0' volume at launching an audio application.

juanicotolengo 12-06-2012 01:45 PM

Thanks for your time man! The card isn't supported by Alsa, so there's no options when I run alsa-mixer. Any idea?

dugan 12-06-2012 10:30 PM

If card isn't supported by ALSA then you're out of luck!

If it is and you just need it to be used instead of the built-in audio chipset, then see here:

http://www.linuxquestions.org/questi...8/#post4838096

juanicotolengo 12-07-2012 09:34 AM

Thanks for the answer, the post seems helpfull, now I have another problem but I know how to fix that, just a matter of time. Anyway, I'm thinking to sell that card, and bought a M-Audio 2496, that is supported by alsa. Best regards!


All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.