LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-09-2005, 10:19 AM   #1
matt3333
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Distribution: Slackware
Posts: 371

Rep: Reputation: 30
Sound card not working?


Ok my sound card is not working i dont know why....It was working perfectly before i updated to current. I run Alsaconf and i go thru it with no luck. This is what lspci says:

Quote:
root@Darkpunk:~# lspci
00:00.0 Host bridge: ALi Corporation M1651/M1651T Northbridge [Aladdin-Pro 5/5M,Aladdin-Pro 5T/5TM] (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI to AGP Controller
00:02.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:04.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c4)
00:06.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1533 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV]
00:09.0 Ethernet controller: Macronix, Inc. [MXIC] MX987x5 (rev 25)
00:0a.0 Ethernet controller: Linksys Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 model NC100 (rev 11)
00:0b.0 Multimedia audio controller: Ensoniq 5880 AudioPCI (rev 02)
00:0d.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212 802.11abg NIC (rev 01)
00:11.0 Bridge: ALi Corporation M7101 PMU
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2)
root@Darkpunk:~#
Someone Please help me.... I really need my sound card working!!!


Matt
 
Old 08-09-2005, 10:52 AM   #2
Tuttle
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Wellington, NZ
Distribution: mainly slackware
Posts: 1,289

Rep: Reputation: 52
I humbly refer you to this thread, please go through the stuff mentioned there and post anything new there too, thanks.
 
Old 08-10-2005, 09:37 AM   #3
heri0n
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Hamilton, Ontario
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
recompile all of alsa driver library utils and oss if u want
 
Old 08-24-2005, 08:48 PM   #4
Theta13579
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Milky Way Galaxy
Distribution: Slackware
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
Smile

check settings with:
# aumix

recompile with mods in kernel.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound not working in GNOME but sound card test works saravkrish Linux - Hardware 3 02-08-2006 11:03 AM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 01:02 PM
sound card not working smokie Linux - Hardware 1 12-21-2004 07:58 AM
Sound Card not working jdmml Linux - Hardware 5 08-09-2004 10:14 PM
Sound Card Not Working Farquar210 Linux - Newbie 13 06-14-2004 07:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:19 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration