LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-05-2004, 03:05 PM   #1
SBing
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 519

Rep: Reputation: 35
sndconfig worked under VecLin - alsaconf doesn't under Slack


I finally got a linux to install on my laptop - however, I despised VL, no offence, just not my cup of tea. It ran 'sndconfig' to set up the sound, I am fairly clueless as to what the sound card is on this laptop, so I just hit SB16 - to my suprise the sound played.

Then I got rid of VL and after some struggling downloaded the slackware packages and installed from there.

However, alsaconf doesn't recognised the card, I left it probing for all legacy cards etc and it comes back with nothing.

The laptop is a:

HiNote VP (Model number TS30G) and after googling, I don't know what the sound card is. I do now know that the video card is a Neomagic - nice generic drivers mean at least I can look at X in 800X600X24 - much better than standard VGA.

# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 430MX - 82437MX Mob. System Ctrlr (MTSC) & 82438MX Data Path (MTDP) (rev 02)
00:01.0 Bridge: Intel Corp. 430MX - 82371MX Mobile PCI I/O IDE Xcelerator (MPIIX) (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Neomagic Corporation NM2090 [MagicGraph 128V] (rev 01)
00:04.0 PCMCIA bridge: Cirrus Logic CL 6729 (rev ee)

# insmod snd-sb16
Using /lib/modules/2.4.26/kernel/sound/isa/sb/snd-sb16.o.gz
/lib/modules/2.4.26/kernel/sound/isa/sb/snd-sb16.o.gz: unresolved symbol pnp_register_card_driver....(and more like errors)

In the end, I tried downloading sndconfig - however when run, I get:

'Error: No Sound Modules found ... soundcore.o was not found in module search path" - I haven't recompiled my kernel (yet) - I thought the slackware kernel was modular.

Any help? I don't particularly want to install VL again, just to find out what modules it was loading - I don't mind running sndconfig if I can convince it that I have soundcore.o

Cheers for reading :)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless worked in FC2, but not in Slack 10.1 jonlake Linux - Wireless Networking 0 09-15-2005 12:04 AM
alsaconf and alsamixer worked, but no sound totallynewguy Linux - Hardware 11 07-21-2005 04:18 PM
alsaconf fails in Slackware 10, worked in 9.1 MDesigner Slackware 8 06-25-2004 05:28 PM
BCM v.90 modem - worked in Slack BUT pppd died! need help Pisces107 Linux - Hardware 3 01-03-2004 03:01 PM
sndconfig theneoprotocol Linux - Hardware 2 03-20-2002 08:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration