LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-01-2012, 05:07 AM   #1
Totoro-kun
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Kaunas, Lithuania
Distribution: Slackware
Posts: 167

Rep: Reputation: 47
Slackware64 14.0 and aqemu/qemu: KVM module: permission denied


Good day fellow slackers,
I am configuring this brand new version of slack on my laptop and I have ran into trouble with virtualization. I use qemu and aqemu packages which were created by the slackbuid scrips from slackware 14 git repository.

The problem is, aqemu starts and set up everything automatically, and everything seems to work ok, but when I start my virtual machine, then aqemu shows me this error:
Code:
Error #1
Could not access KVM kernel module: Permission denied failed to initialize KVM: Permission denied No accelerator found!
I can verify I have kvm and kvm-intel modules loaded. If i deselect KVM support in aqemu, then virtual machine is able to start.

Maybe you have any ideas where should I start looking?

P.S.
Maybe it's worth to mention, that before installing qemu, I have tried to install qemu-kvm (from same slackware 14 git repo). But I failed to get it working so I uninstalled it with removepkg and then intalled qemu.
 
Old 10-01-2012, 05:41 AM   #2
Totoro-kun
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Kaunas, Lithuania
Distribution: Slackware
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 47
Just tried to install both packages, qemu and qemu-kvm, then rebooted and everything is working very well. And no matter which emulator I select in aqemu. So it's problem solved I gues. But still a mistery remains
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Set up qemu-kvm-1.0+noroms as spice enabled qemu server vs qemu-kvm-spice on Ubuntu Precise LXer Syndicated Linux News 0 05-26-2012 07:41 AM
KVM command not found though QEMU works fine Slackware64 13.1 multilib RajahBrooke Slackware 3 08-17-2010 04:30 PM
qemu/kvm, virt-manager (poor performance) and aqemu (many segmentation faults) integrale16 Slackware 17 07-13-2010 01:06 PM
Loading kvm-intel module for qemu-kvm 0.11.0 alkos333 Slackware 6 11-13-2009 10:01 PM
QEMU/KVM GUI = AQEMU segmentation fault on slackware64 13.0! agentdcooper Slackware 3 09-16-2009 05:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:33 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration