LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-21-2012, 02:47 PM   #1
cgorac
Member
 
Registered: Oct 2009
Posts: 48

Rep: Reputation: 4
slackware won't boot after upgrade to 3.7.1 kernel


Just noticed latest update in ChangeLog, and upgraded my Slackware64 -current system. After upgrade completed, I created init ramdisk as always, and ran lilo. However, now busybox is reporting on boot that it is unable to mount /dev/sda1 on /mnt (reporting "Invalid argument" as reason). I booted from my install DVD, and tried to chang to huge kernel (also, of course, removing init ramdisk line from my lilo.conf), however machine is now crashing on boot (I can see "panic" under "mount_block_root" in the trace). Machine is also getting very, very hot (it's Lenovo ThinkPad W520 laptop). So, any suggestions here?
 
Old 12-21-2012, 03:03 PM   #2
guanx
Senior Member
 
Registered: Dec 2008
Posts: 1,014

Rep: Reputation: 146Reputation: 146
Could you take a photo of your screen? Need not be too clear. Should be enough if the messages could be recognized.
 
Old 12-21-2012, 03:05 PM   #3
cgorac
Member
 
Registered: Oct 2009
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 4
OK, I fixed this one. I've used mkinitrd_command_generator.sh script to generate mkinitrd command line, and then just changed kernel number. When I generated it through invoking:
mkinitrd -c -k 3.7.1 -m ext4 -f ext4 -r /dev/sda1
directly, it worked fine. Of course, mkinitrd_command_generators.sh is also now printing proper command, once new kernel booted.
 
Old 12-22-2012, 05:46 AM   #4
bormant
Member
 
Registered: Jan 2008
Posts: 100

Rep: Reputation: 47
mkinitrd_command_generator.sh has "-k" option, so
Code:
# /usr/share/mkinitrd/mkinitrd_command_generator.sh -k 3.7.1 | bash
# lilo
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware won't boot / Kernel problem ? resident Linux - Newbie 1 03-28-2006 09:01 PM
After Installation Slackware Won't Boot & Lilo won't install nikiiliev Slackware - Installation 6 03-04-2006 12:24 AM
Kernel 2.6.81 Won't Boot with LILO under Slackware 10.0 pwo Linux - Software 2 10-22-2004 01:40 AM
Lilo won't boot XP after kernel upgrade jafriede Slackware 6 09-22-2004 01:35 PM
Won't boot after compiling 2.4.26 kernel with Slackware 10 Cerbrim Linux - Laptop and Netbook 3 09-01-2004 01:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration