LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-19-2003, 03:57 PM   #1
EvilSporkMan
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Slackware not booting after install


I am using a Dell Latitude C800 laptop (PIII processor, 2 PCMCIA slots with nothing in them, CD-ROM drive, Mini PCI LAN/modem, etc. etc.)
I dual-booted Slackware 9.0 alongside Win98 and installed Lilo to the MBR, and Lilo and all that work fine. The problem is when Slack itself stars booting, the last three lines displayed are:

cardmgr[66]: watching 2 sockets
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
cs: IO port probe 0x0800-0x08ff:

and then nothing, the system just halts. How can I resolve this?
 
Old 05-19-2003, 04:18 PM   #2
Solean
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Libranet
Posts: 63

Rep: Reputation: 15
I had that problem when i run cardmgr seperately. It just turns out that it detected a card that was crap to it's eyes, and it doesn't know what to do.
 
Old 05-19-2003, 04:26 PM   #3
EvilSporkMan
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
So, uh, how do I fix it? I'm a recovering Mandrake user, and so I'm not familiar with these fancy-schamnncy "config files" you young whipper-snappers use =P
 
Old 05-19-2003, 04:37 PM   #4
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,004
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
/me coughs ... "I'm pretty close to 40... ;}"

I don't know what solean did, but ...
one way would be to pass single as
a parameter to the kernel at the lilo
prompt, edit /etc/rc.d/rc.M and comment
out the bit that starts pcmcia ...

You can then boot the box, start it up
manually and try to figure out why it
stuffs up ...

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting Slackware k2skier Slackware - Installation 3 12-30-2004 02:49 AM
Booting up slackware hylke Linux - Newbie 4 09-30-2004 11:09 AM
Slackware 8.1 Not Booting x-1 Linux - Newbie 5 05-17-2004 11:05 AM
Booting into slackware 9.1 looneytunes Linux - Newbie 4 04-18-2004 05:48 PM
booting slackware props666999 Linux - General 4 10-27-2003 11:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration