LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-03-2002, 03:31 AM   #1
Dsense
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Distribution: Slackware 8.1
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Question Slackware Install Weirdness.


Hey, I've been searching around looking for the answer to this question for a few days. I've installed Slackware 8.1 on my pentium 4 with no problem and decided hey my AMD 900 has XP which is a giant pig so why not install slack on that also. Here's what happens. I DL'd the root and boot disks and my friend had burned me the slackware CD (unbootable unfortunatly) as I am on a 56k. Any way I boot from the boot disk and everything goes nicely untill asked to insert the first root disk. once I do that the screen gets multiple vertical bars and nothing else. Bars are a multitude of colors but usually stay in the brownish red and grey area. OK now this "was" a compaq that I kinda hacked the death out of. I think the problem is the intergrated :gringes: vid card. which is reported as an S3 prosavage I think it also says something like K133.. I also tried to install an old version of Mandrake and was unable to boot the system without getting GPF's. Any ideas or similiar experience??

Dsense
 
Old 09-03-2002, 03:59 AM   #2
awdoyle
Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Portland, OR
Distribution: Xubuntu
Posts: 135

Rep: Reputation: 15
You might try the different root disk:

"text.gz
The terminal-based installation disk for 1.44 meg drives. should use color.gz, but a few people have reported problems with it on their system. If color.gz doesn't work on your system, try text.gz."

http://www.slackware.com/install/rootdisk.php

Andrew
 
Old 09-03-2002, 02:33 PM   #3
Dsense
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Distribution: Slackware 8.1
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm DL'ing the color.gz right now, I don't see a text.gz anywhere I see it on the slackware page but not on the FTP's I'll keep searching. I didn't DL either of those when I first intalled slack. I DL'd the five install.* disks and rawrite. It installed fine on my Pentium system. huh. Thank you very much for the help and I'll let you know how it works out.
Peace.
 
Old 09-03-2002, 03:10 PM   #4
awdoyle
Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Portland, OR
Distribution: Xubuntu
Posts: 135

Rep: Reputation: 15
I hadn't found the text.gz initially either. Then I looked for it on the Slackware 7.0 version and found it. Kinda wierd that it wouldn't be on the newer releases, huh?

Andrew
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sharing with XP weirdness reeseslover531 Suse/Novell 3 12-04-2005 02:47 PM
Virtual IP weirdness zxcv Linux - General 3 11-01-2003 01:02 AM
Bash weirdness guygriffiths Linux - Software 1 10-01-2003 11:39 AM
Antialiasing weirdness Config Programming 0 08-21-2002 08:01 AM
printing weirdness.... goneaway Linux - General 3 02-14-2002 04:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:29 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration