LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-17-2002, 11:35 AM   #1
patiklipenguen
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
slackware 8.1 internet problem


#route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask FlagsMetric Ref
Use Iface
212.175.97.193 * 255.255.255.255 UH 0
0 0 ppp0
localnet * 255.255.255.0 U 0
0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0
0 0 lo
default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 1
0 0 eth0

#netstat-rn
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags
MSS Window irtt Iface
212.175.97.193 0.0.0.0 255.255.255.255 UH
40 0 0 ppp0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U
40 0 0 eth0
127.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U
40 0 0 lo
0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG
40 0 0 eth0


i took these results from the route and netstat commands. I also change the resolv.conf file. But when i connected to the internet i can't see any page with lynx. I set up a network which has a 192.168.1.200 and 192.168.1.1 gateway....what do you think about the problem...thnx for helps....
 
Old 11-17-2002, 12:44 PM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 199Reputation: 199
Can you ping sites by name and get results, that might help to determine if its just not resolving names or maybe a internal network problem ? How about pinging your router or gateway ??
 
Old 11-17-2002, 04:13 PM   #3
patiklipenguen
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i can ping

i can ping just ip adresses...But i changed the resolv.conf file..i think the problem about routing...Because my ppp-on program wrote that not replacing existing route [192.168.1.1] ...any idea?

thnx
 
Old 11-17-2002, 04:37 PM   #4
patiklipenguen
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
the real problem is.....

I need help on diald.

Error message in /var/log/messages:
Serial connection established.
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> /dev/modem
not replacing existing default route to eth0 [192.168.1.1]
local IP address 202.188.59.84
remote IP address 202.188.61.88
---------------------------------------------

When I run ppp-on, I got the message above. The problem is I cannot "ping"
to other network eg: yahoo.com. What is the problem?
Please help.


Thank You,
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SlackWare Internet BlackVoid Linux - Newbie 9 10-28-2005 07:02 PM
No Internet In Slackware duffmckagan Slackware 22 06-19-2005 01:22 PM
Slackware 9.1 - Wireless Internet problem jelitegamer Linux - Software 3 09-01-2004 06:39 PM
Slackware and Internet n_ganpat Slackware 4 02-11-2004 10:03 AM
Internet in SlackWare Ypkis Linux - Networking 13 10-10-2003 03:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration