LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Slackware 64 14.0 doesn't shutdown with kernel 3.9-rc5 and rc6 (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slackware-64-14-0-doesnt-shutdown-with-kernel-3-9-rc5-and-rc6-4175457419/)

Linux.tar.gz 04-08-2013 05:19 PM

Slackware 64 14.0 doesn't shutdown with kernel 3.9-rc5 and rc6
 
Hi !

I stays stuck at the unmounting local filesystems.

Didier Spaier 04-10-2013 05:34 AM

I'd try to add an "exit" after swap is turned off in /etc/rc.d/rc.6 and run the remaining commands manually.

ill323 04-12-2013 11:34 AM

I'm not sure if this related,
but I encounter a problem when umount /home with kernel 3.9-rc6,
it'd always failed with 'device is busy'.

Bisected to this commit:

commit 57eccb830f1cc93d4b506ba306d8dfa685e0c88f

Reverting this commit resolved my problem.

trnh 05-01-2013 09:03 PM

Quote:

Originally Posted by ill323 (Post 4930408)
I'm not sure if this related,
but I encounter a problem when umount /home with kernel 3.9-rc6,
it'd always failed with 'device is busy'.

Bisected to this commit:

commit 57eccb830f1cc93d4b506ba306d8dfa685e0c88f

Reverting this commit resolved my problem.

I have this same issue with stable 3.9.0. Skimming through the commit above I can see it only refactors a bunch of complicated function calls with a helper function. There wasn't any functional change at all.

ill323 05-02-2013 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by trnh (Post 4943053)
I have this same issue with stable 3.9.0. Skimming through the commit above I can see it only refactors a bunch of complicated function calls with a helper function. There wasn't any functional change at all.

Have you tried to revert this commit?
Does it fix your problem?
Or can you try to bisect it?

ill323 05-02-2013 09:51 PM

BTW, this commit

commit 6240a10dc55a954ce05a86d2f4bc27e473b6352c
Author: Alex Shi <alex.shi@intel.com>
Date: Tue Apr 2 01:56:54 2013 +0200

cpuidle / ACPI: recover percpu ACPI processor cstate

Fix serious problem in 3.9-rc.

Before this commit, 3.9-rc boot process will hang a long time at:

rc.S:

# hotplugged devices settle (sorry to slow down the boot):
echo "Mounting non-root local filesystems:"
sleep 3 ------------------------------------------> this will hang
if /bin/grep -wq devpts /proc/mounts ; then
/sbin/mount -a -v -t nonfs,nosmbfs,nocifs,noproc,nosysfs,nodevpts
else
/sbin/mount -a -v -t nonfs,nosmbfs,nocifs,noproc,nosysfs
fi

ill323 05-05-2013 08:53 AM

The commit 0d5cadb87e0fa764db7fa0b78d8a6f173cb475a1
in today's git should fix the umount problem.

And it should be in 3.9.1。

Linux.tar.gz 05-10-2013 05:02 PM

It's fixed now.
Thanks all.


All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.