LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-28-2012, 08:24 AM   #1
tuxbg
Member
 
Registered: Sep 2012
Location: Bulgaria,Varna
Distribution: Slackware64
Posts: 248

Rep: Reputation: Disabled
Slackware 14 RC5 KMS xf86-video-ati libdrm testing


Hello Slackware users
I have a problem with KMS and Slackware
My video card is ATI HD6670
Slackware stock generic kernel 3.2.29
in lilo i disable all vga,because i cant boot,i have a problem with KMS
When all vga's disabled and boot Slackware my fonts is large,then radeon driver activating KMS and i have a small console fonts,but when i type xorgsetup i;ve got this
[ 100.346] (II) [KMS] No DRICreatePCIBusID symbol, no kernel modesetting.
[ 100.347] (II) GPU only supported with KMS, using vesa instead.
[ 100.348]
[ 100.349] Backtrace:
[ 100.350] 0: /usr/X11R6/bin/X (xorg_backtrace+0x36) [0x55d3d6]
[ 100.351] 1: /usr/X11R6/bin/X (0x400000+0x160d69) [0x560d69]
[ 100.352] 2: /lib64/libpthread.so.0 (0x7fd9a9ef8000+0xf4e0) [0x7fd9a9f074e0]
[ 100.353]
[ 100.354] Segmentation fault at address (nil)
[ 100.356]
Fatal server error:
[ 100.357] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[ 100.357]
[ 100.361]
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
But in xfce
dmesg | grep modeset
[drm] radeon defaulting to kernel modesetting.
[drm] radeon kernel modesetting enabled.
[drm] initializing kernel modesetting (TURKS 0x1002:0x6758 0x174B:0xE194).
Sory for my poor english i hope you can understand me

glxinfo | grep Open


OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD TURKS
OpenGL version string: 2.1 Mesa 8.0.4
OpenGL shading language version string: 1.20
OpenGL extensions:

glxinfo | grep di


direct rendering: Yes
 
Old 09-28-2012, 09:59 AM   #2
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Gentoo
Posts: 15,438
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001Reputation: 4001
Usually you don't need to run xorgsetup, it should work out of the box. What happens if you just startx?
 
Old 09-28-2012, 10:03 AM   #3
tuxbg
Member
 
Registered: Sep 2012
Location: Bulgaria,Varna
Distribution: Slackware64
Posts: 248

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
There's no problem with startx ,the problem is that error,i know that i don't need xorg.conf for kms
 
Old 09-28-2012, 10:37 AM   #4
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396
If 'startx' works, what exactly are you trying to accomplish?

Adam
 
Old 09-28-2012, 11:51 AM   #5
flank'er
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Russia
Distribution: Slackware64
Posts: 30

Rep: Reputation: 5
well, I have slackware64-14.0RC5 but with kernel 3.5.4 and with internal video card ATI RS780L [Radeon HD 3000]. I don't have this problem.
 
Old 09-28-2012, 11:56 AM   #6
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396
tuxbg, the problem is just with xorgsetup? So don't use xorgsetup. It's pretty useless anyway, especially for you as you say 'startx' works just fine.

Adam

Last edited by adamk75; 09-28-2012 at 11:57 AM.
 
Old 09-28-2012, 03:57 PM   #7
tuxbg
Member
 
Registered: Sep 2012
Location: Bulgaria,Varna
Distribution: Slackware64
Posts: 248

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok but is strange that i cant generate xorg.conf,anyway i'm very happy with that Slackware release,it's very stable,like usual.
To not write a new topic can SLackware boot "/" in ram i found this http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-296892.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xf86-video-nouveau as a tarball: will it be included in Slackware 14? Didier Spaier Slackware 13 09-29-2012 04:30 AM
LXer: Testing Out The Major Nouveau libdrm Rewrite LXer Syndicated Linux News 0 04-21-2012 08:20 PM
xf86-video-ati-6.12.5 on --current == NICE! Old_Fogie Slackware 28 03-17-2010 06:52 AM
xf86-video-nouveau on Slackware sahko Slackware 0 08-06-2009 10:29 AM
LXer: xf86-video-ati 6.10.0 Released LXer Syndicated Linux News 0 01-07-2009 04:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration