LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-19-2012, 09:27 PM   #1
Knightron
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Planet Earth
Distribution: Slackware.
Posts: 1,344
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 159Reputation: 159
Slackware 14 init4 issue


Hello guys, so my monthly data allowance refreshed yesterday and i was straight into downloading the new Slackware 14 iso.
I've installed it onto my laptop, but i've a small issue.
When i boot into the default runlevel 3, and startx into kde, everything works fine. I like to boot to the gui by default though, so i've changed /etc/inittab to runlevel 4. It boots to kdm, i login and i'm confronted with errors. First it fails to detect my speakers, and also i can't enable opengl composting.
All these things work fine when i startx from runlevel3 though.

What do i need to do to fix this?

Thank you.
 
Old 10-19-2012, 09:41 PM   #2
angryfirelord
Member
 
Registered: Dec 2005
Posts: 502

Rep: Reputation: 60
What groups is your user a member of? You'll probably need to be a member of the audio and video groups. You can find out by running:
Code:
groups <username>
 
1 members found this post helpful.
Old 10-19-2012, 10:11 PM   #3
Knightron
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Planet Earth
Distribution: Slackware.
Posts: 1,344
Blog Entries: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 159Reputation: 159
Thanks heaps mate, that was it!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not a Slackware issue, but can anyone help with this? BobNutfield Slackware 5 08-08-2009 05:54 AM
using init3 or init4 coreyhandler Linux - General 2 07-09-2009 01:57 PM
No text console after upgrade to 11.0 in init4 rhermsen Slackware 10 10-22-2006 03:30 PM
slackware stability issue steyr Slackware 8 02-23-2004 05:26 PM
Slackware 9 Issue Genesis Linux - Networking 3 06-21-2003 07:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration