LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-09-2014, 04:11 PM   #1
tfrei
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Fargo
Distribution: slackware 13.37
Posts: 63

Rep: Reputation: 16
slackware 14.1 stalls on shutdown


I successfully installed 14.1 when it came out and everything seemed to work fine. Now, after being away a couple of months, it hangs on shutdown --right after the root filesystem is remounted. I have to do a hard shutdown with the power switch to turn everything off.

Also, perhaps this is related, udev does not seem to recognize my usb dvd/cdrom writer.
 
Old 03-09-2014, 08:14 PM   #2
frankbell
Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Mageia, Mint
Posts: 7,789

Rep: Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469Reputation: 1469
What method are you using to shut it down?

If you are using a GUI "power off" button, try opening a terminal and issuing the command shutdown now -h as root and let us know the last bits that come to the screen, perhaps posting a copy of a digital photo it you think it will help. That might provide some idea of where the hangup is.

Last edited by frankbell; 03-09-2014 at 08:16 PM.
 
Old 03-09-2014, 10:53 PM   #3
tfrei
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Fargo
Distribution: slackware 13.37
Posts: 63

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Thanks for your help. I've attached a digital photo of my hanged shutdown. This is a result of "shutdown -h now"
Attached Images
File Type: jpg screenshot.jpg (170.8 KB, 23 views)
 
Old 03-10-2014, 02:48 AM   #4
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,579
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 218Reputation: 218Reputation: 218
I noticed the hang only in kde4 of 14.1 it hangs for 30 seconds before going to run level 6. This does not happen with xfce4 or if it is done as root.
not complaining I am sure there is something causing it. Reason I haven't researched it is I am running multi arch on that machine so the info may not help a pure install.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grub menu stalls at the selection of slackware puru Slackware 3 04-28-2013 03:59 PM
Slackware 13.1 installation stalls at "kernel_thread_helper+0x6/0x10" AnGabhar Linux - Laptop and Netbook 9 03-08-2011 10:31 PM
X stalls during boot - Slackware 12.0 arrowed Linux - Newbie 1 08-22-2007 06:59 AM
Shutdown on Mandrake 10.1 Unmounting Stalls ']['HeBroken Mandriva 2 12-10-2004 04:59 PM
Slackware shutdown jamaso Linux - General 16 11-28-2001 10:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration