LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Slackware 13.37 starts, but my mouse and keyboard doesn't work (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slackware-13-37-starts-but-my-mouse-and-keyboard-doesnt-work-4175415556/)

phil128 07-08-2012 11:20 AM

Slackware 13.37 starts, but my mouse and keyboard doesn't work
 
Hello all.

I've downloaded the latest version of slackware from the latest build and currently, got the minimum packages installed, just so I run fluxbox. When I run "startx", fluxbox starts, but my mouse is stuck in the middle of the screen and my keyboard doesn't allow me to switch into a terminal (annoying, requiring a restart). Here's my xorg log:

Code:

[    84.689]
X.Org X Server 1.12.2
Release Date: 2012-05-29
[    84.690] X Protocol Version 11, Revision 0
[    84.690] Build Operating System: Slackware 13.37 Slackware Linux Project
[    84.691] Current Operating System: Linux darkstar 3.2.13 #2 SMP Sat Mar 24 03:43:56 CDT 2012 x86_64
[    84.691] Kernel command line: BOOT_IMAGE=Linux ro root=801 vt.default_utf8=1
[    84.691] Build Date: 13 June 2012  12:51:44AM
[    84.691] 
[    84.692] Current version of pixman: 0.26.0
[    84.692]        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[    84.692] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    84.694] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Jul  7 13:31:17 2012
[    84.697] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    84.697] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    84.698] (==) ServerLayout "Layout0"
[    84.698] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[    84.698] (**) |  |-->Monitor "Monitor0"
[    84.699] (**) |  |-->Device "Device0"
[    84.699] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[    84.699] (**) |-->Input Device "touchpad"
[    84.699] (==) Automatically adding devices
[    84.699] (==) Automatically enabling devices
[    84.700] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/local".
[    84.700]        Entry deleted from font path.
[    84.700]        (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/local").
[    84.700] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/TTF".
[    84.700]        Entry deleted from font path.
[    84.700]        (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/TTF").
[    84.700] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF" does not exist.
[    84.700]        Entry deleted from font path.
[    84.700] (WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
[    84.700]        Entry deleted from font path.
[    84.701] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/cyrillic".
[    84.701]        Entry deleted from font path.
[    84.701]        (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/cyrillic").
[    84.701] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/Type1,
        /usr/share/fonts/misc,
        /usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/75dpi,
        /usr/share/fonts/100dpi
[    84.701] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[    84.701] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[    84.701] (WW) Disabling Keyboard0
[    84.701] (II) Loader magic: 0x7c4440
[    84.701] (II) Module ABI versions:
[    84.701]        X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    84.701]        X.Org Video Driver: 12.0
[    84.701]        X.Org XInput driver : 16.0
[    84.701]        X.Org Server Extension : 6.0
[    84.703] (--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:0df4:104d:9089 rev 161, Mem @ 0xf4000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xe0000000/33554432, I/O @ 0x0000d000/128, BIOS @ 0x????????/524288
[    84.703] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[    84.703] (II) LoadModule: "extmod"
[    84.704] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[    84.705] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[    84.705]        compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    84.705]        Module class: X.Org Server Extension
[    84.705]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    84.705] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[    84.705] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[    84.705] (II) Loading extension XFree86-DGA
[    84.705] (II) Loading extension DPMS
[    84.705] (II) Loading extension XVideo
[    84.705] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[    84.705] (II) Loading extension X-Resource
[    84.705] (II) LoadModule: "dbe"
[    84.706] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[    84.706] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[    84.706]        compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    84.706]        Module class: X.Org Server Extension
[    84.706]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    84.706] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[    84.706] (II) LoadModule: "glx"
[    84.706] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    84.774] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    84.774]        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    84.774]        Module class: X.Org Server Extension
[    84.774] (II) NVIDIA GLX Module  295.59  Wed Jun  6 21:40:44 PDT 2012
[    84.774] (II) Loading extension GLX
[    84.774] (II) LoadModule: "record"
[    84.774] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
[    84.774] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[    84.774]        compiled for 1.12.2, module version = 1.13.0
[    84.774]        Module class: X.Org Server Extension
[    84.774]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    84.774] (II) Loading extension RECORD
[    84.774] (II) LoadModule: "dri"
[    84.774] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
[    84.776] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[    84.776]        compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    84.776]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    84.776] (II) Loading extension XFree86-DRI
[    84.776] (II) LoadModule: "dri2"
[    84.776] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[    84.776] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[    84.776]        compiled for 1.12.2, module version = 1.2.0
[    84.776]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    84.776] (II) Loading extension DRI2
[    84.776] (II) LoadModule: "nvidia"
[    84.778] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    84.785] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    84.785]        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    84.785]        Module class: X.Org Video Driver
[    84.787] (II) LoadModule: "synaptics"
[    84.787] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/synaptics_drv.so
[    84.788] (II) Module synaptics: vendor="X.Org Foundation"
[    84.788]        compiled for 1.9.4, module version = 1.4.0
[    84.788]        Module class: X.Org XInput Driver
[    84.788]        ABI class: X.Org XInput driver, version 11.0
[    84.788] (EE) module ABI major version (11) doesn't match the server's version (16)
[    84.788] (II) UnloadModule: "synaptics"
[    84.788] (II) Unloading synaptics
[    84.788] (EE) Failed to load module "synaptics" (module requirement mismatch, 0)
[    84.788] (II) NVIDIA dlloader X Driver  295.59  Wed Jun  6 21:21:24 PDT 2012
[    84.788] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    84.789] (--) using VT number 7

[    84.793] (II) Loading sub module "fb"
[    84.793] (II) LoadModule: "fb"
[    84.794] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[    84.795] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    84.795]        compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    84.795]        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    84.795] (II) Loading sub module "wfb"
[    84.795] (II) LoadModule: "wfb"
[    84.796] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[    84.797] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    84.797]        compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    84.797]        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    84.797] (II) Loading sub module "ramdac"
[    84.797] (II) LoadModule: "ramdac"
[    84.797] (II) Module "ramdac" already built-in
[    84.799] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    84.799] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    84.799] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    84.799] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    84.799] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[    86.886] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (Chi Mei Optoelectronics corp. (DFP-0)) does not
[    86.886] (II) NVIDIA(GPU-0):    support NVIDIA 3D Vision stereo.
[    86.891] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce GT 540M (GF108) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[    86.891] (--) NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
[    86.891] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.08.58.00.0f
[    86.891] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[    86.891] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[    86.896] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce GT 540M at PCI:1:0:0
[    86.896] (--) NVIDIA(0):    Chi Mei Optoelectronics corp. (DFP-0)
[    86.896] (--) NVIDIA(0): Chi Mei Optoelectronics corp. (DFP-0): 330.0 MHz maximum pixel
[    86.896] (--) NVIDIA(0):    clock
[    86.896] (--) NVIDIA(0): Chi Mei Optoelectronics corp. (DFP-0): Internal Dual Link
[    86.896] (--) NVIDIA(0):    LVDS
[    86.896] (**) NVIDIA(0): Using HorizSync/VertRefresh ranges from the EDID for display
[    86.896] (**) NVIDIA(0):    device Chi Mei Optoelectronics corp. (DFP-0) (Using EDID
[    86.896] (**) NVIDIA(0):    frequencies has been enabled on all display devices.)
[    86.940] (II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
[    86.940] (==) NVIDIA(0):
[    86.940] (==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
[    86.940] (==) NVIDIA(0):    will be used as the requested mode.
[    86.940] (==) NVIDIA(0):
[    86.940] (II) NVIDIA(0): Validated modes:
[    86.940] (II) NVIDIA(0):    "nvidia-auto-select"
[    86.940] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1920 x 1080
[    87.764] (--) NVIDIA(0): DPI set to (131, 144); computed from "UseEdidDpi" X config
[    87.764] (--) NVIDIA(0):    option
[    87.764] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    87.764] (II) NVIDIA: Using 3072.00 MB of virtual memory for indirect memory
[    87.764] (II) NVIDIA:    access.
[    87.778] (II) NVIDIA(0): Setting mode "nvidia-auto-select"
[    88.092] (II) Loading extension NV-GLX
[    88.165] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
[    88.165] (==) NVIDIA(0): Backing store disabled
[    88.165] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
[    88.165] (**) NVIDIA(0): DPMS enabled
[    88.165] (II) Loading extension NV-CONTROL
[    88.166] (II) Loading extension XINERAMA
[    88.166] (II) Loading sub module "dri2"
[    88.166] (II) LoadModule: "dri2"
[    88.166] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[    88.166] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[    88.166]        compiled for 1.12.2, module version = 1.2.0
[    88.166]        ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    88.166] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
[    88.166] (II) NVIDIA(0): [DRI2]  VDPAU driver: nvidia
[    88.166] (==) RandR enabled
[    88.166] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
[    88.166] (II) Initializing built-in extension SHAPE
[    88.166] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
[    88.166] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
[    88.166] (II) Initializing built-in extension XTEST
[    88.166] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[    88.166] (II) Initializing built-in extension SYNC
[    88.166] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
[    88.166] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
[    88.167] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
[    88.167] (II) Initializing built-in extension XFIXES
[    88.167] (II) Initializing built-in extension RENDER
[    88.167] (II) Initializing built-in extension RANDR
[    88.167] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
[    88.167] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
[    88.171] (II) Initializing extension GLX
[    88.291] (II) LoadModule: "synaptics"
[    88.291] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/synaptics_drv.so
[    88.291] (II) Module synaptics: vendor="X.Org Foundation"
[    88.291]        compiled for 1.9.4, module version = 1.4.0
[    88.291]        Module class: X.Org XInput Driver
[    88.291]        ABI class: X.Org XInput driver, version 11.0
[    88.291] (EE) module ABI major version (11) doesn't match the server's version (16)
[    88.291] (II) UnloadModule: "synaptics"
[    88.291] (II) Unloading synaptics
[    88.291] (EE) Failed to load module "synaptics" (module requirement mismatch, 0)
[    88.291] (EE) No input driver matching `synaptics'
[    88.295] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Keys (/dev/input/event5)
[    88.295] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.295] (**) Sony Vaio Keys: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.295] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.296] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.296] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.296] (II) Unloading evdev
[    88.296] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.296] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.297] (II) config/udev: Adding input device Video Bus (/dev/input/event3)
[    88.297] (**) Video Bus: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.297] (**) Video Bus: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.297] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.297] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.297] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.297] (II) Unloading evdev
[    88.297] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.297] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.298] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event4)
[    88.298] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.298] (**) Power Button: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.298] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.299] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.299] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.299] (II) Unloading evdev
[    88.299] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.299] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.299] (II) config/udev: Adding input device Lid Switch (/dev/input/event2)
[    88.299] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.299] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.299] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=9 (/dev/input/event10)
[    88.300] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.300] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.300] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=8 (/dev/input/event11)
[    88.300] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.300] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.300] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=7 (/dev/input/event12)
[    88.300] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.300] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.301] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=3 (/dev/input/event13)
[    88.301] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.301] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.301] (II) config/udev: Adding input device USB2.0 Camera (/dev/input/event9)
[    88.301] (**) USB2.0 Camera: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.301] (**) USB2.0 Camera: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.301] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.302] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.302] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.302] (II) Unloading evdev
[    88.302] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.302] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.302] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel PCH Mic (/dev/input/event7)
[    88.303] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.303] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.303] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel PCH Headphone (/dev/input/event8)
[    88.303] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.303] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.303] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event1)
[    88.303] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.303] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.304] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.304] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.304] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.304] (II) Unloading evdev
[    88.304] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.304] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.305] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event14)
[    88.305] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[    88.305] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad"
[    88.305] (II) LoadModule: "synaptics"
[    88.305] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/synaptics_drv.so
[    88.305] (II) Module synaptics: vendor="X.Org Foundation"
[    88.305]        compiled for 1.9.4, module version = 1.4.0
[    88.305]        Module class: X.Org XInput Driver
[    88.305]        ABI class: X.Org XInput driver, version 11.0
[    88.305] (EE) module ABI major version (11) doesn't match the server's version (16)
[    88.305] (II) UnloadModule: "synaptics"
[    88.305] (II) Unloading synaptics
[    88.305] (EE) Failed to load module "synaptics" (module requirement mismatch, 0)
[    88.305] (EE) No input driver matching `synaptics'
[    88.306] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse1)
[    88.306] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.306] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.306] (II) config/udev: Adding input device Speakup (/dev/input/event0)
[    88.306] (**) Speakup: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    88.306] (**) Speakup: Applying InputClass "keyboard-all"
[    88.306] (II) LoadModule: "evdev"
[    88.307] (WW) Warning, couldn't open module evdev
[    88.307] (II) UnloadModule: "evdev"
[    88.307] (II) Unloading evdev
[    88.307] (EE) Failed to load module "evdev" (module does not exist, 0)
[    88.307] (EE) No input driver matching `evdev'
[    88.307] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/event6)
[    88.308] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.308] (II) This device may have been added with another device file.
[    88.308] (II) config/udev: Adding input device Sony Vaio Jogdial (/dev/input/mouse0)
[    88.308] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    88.308] (II) This device may have been added with another device file.
[  109.964]
[  109.964] Backtrace:
[  109.964] 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x36) [0x55cff6]
[  109.964] 1: /usr/bin/X (0x400000+0x160989) [0x560989]
[  109.964] 2: /lib64/libpthread.so.0 (0x7f5fd2c7e000+0xfd20) [0x7f5fd2c8dd20]
[  109.964] 3: /lib64/libc.so.6 (__select+0x13) [0x7f5fd1122a53]
[  109.964] 4: /usr/bin/X (WaitForSomething+0x190) [0x55a610]
[  109.964] 5: /usr/bin/X (0x400000+0x34a91) [0x434a91]
[  109.964] 6: /usr/bin/X (0x400000+0x23f05) [0x423f05]
[  109.964] 7: /lib64/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0x7f5fd1056aa5]
[  109.964] 8: /usr/bin/X (0x400000+0x241dd) [0x4241dd]
[  109.964]
[  109.964]
Fatal server error:
[  109.964] Caught signal 3 (Quit). Server aborting
[  109.964]
[  109.964]
Please consult the The X.Org Foundation support
        at http://wiki.x.org
 for help.
[  109.964] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[  109.964]
[  111.269] Server terminated with error (1). Closing log file.

Upon reading this, I've corrected my fonts directory, and install evdev. Interestingly, I've noticed my log contains this, towards the start "[ 84.701] (WW) Disabling Keyboard0"

That must (hopefully) be the problem. Any tips please? If I'm correct too, slackware now used HAL for configuring input devices, but I really don't know where to start with this.

Thank you for your time.

jostber 07-08-2012 11:54 AM

Can you try to run xorgsetup from a terminal and check if that helps?

phil128 07-08-2012 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by jostber (Post 4722257)
Can you try to run xorgsetup from a terminal and check if that helps?

Thanks for the reply. I've just ran that. Now I'm getting an error "(EE) module ABI major version (11) doesn't match the server's version (16)"

This is my xorg config (generated by nvidia-xorgconfig):

Code:

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 295.59  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-03.nvidia.com)  Wed Jun  6 22:23:24 PDT 2012


Section "ServerLayout"
    Identifier    "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/local/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/misc/:unscaled"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/Speedo/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/75dpi/"
    FontPath        "/usr/lib64/X11/fonts/cyrillic/"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier    "Mouse0"
    Driver        "mouse"
    Option        "Protocol" "auto"
    Option        "Device" "/dev/psaux"
    Option        "Emulate3Buttons" "no"
    Option        "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier    "Keyboard0"
    Driver        "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Monitor0"
    VendorName    "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync      28.0 - 33.0
    VertRefresh    43.0 - 72.0
    Option        "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Device0"
    Driver        "nvidia"
    VendorName    "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Screen0"
    Device        "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection    "Display"
        Depth      24
    EndSubSection
EndSection


volkerdi 07-08-2012 12:02 PM

I think you might have less than the minimum packages installed. :)

Perhaps try installing xf86-input-evdev?

volkerdi 07-08-2012 12:03 PM

You'll also need to fetch the nvidia driver and rebuild it for compatibility with the X server.

phil128 07-08-2012 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by volkerdi (Post 4722263)
I think you might have less than the minimum packages installed. :)

Perhaps try installing xf86-input-evdev?

I've got that installed

jostber 07-08-2012 12:11 PM

You might find some useful info here:

http://www.basicconfig.com/linuxtips...lackware_linux

phil128 07-08-2012 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by jostber (Post 4722275)
You might find some useful info here:

http://www.basicconfig.com/linuxtips...lackware_linux

I'm working through that ATM. I've just got an error saying "pci/pci.h" no such file or directory. Gonna see if I can try and figure this out (I hope)

kingbeowulf 07-08-2012 02:39 PM

Ok, so you say you have evdev installed but X says you don't or you forgot to install a dependency. Forget NVIDIA right now since that has nothing to do with your KB and Mouse. If you are using USB devices, are you sure you included those libs and especially evdev? Did you modify the kernel and miss a few modules? Does "libusb" display your KB and Mouse? Are the USB ports active in the motherboard BIOS? If you are using the ps/2 ports are you sure those work? You checked Xorg.0.log but did you check dmesg, messages, and syslog?

Perhaps you can try this: Do a FULL install (minus KDE) and if everything works, subtract packages until you break something.

jostber 07-08-2012 03:04 PM

Maybe this can help:

http://www.linuxquestions.org/questi...orking-943408/

volkerdi 07-08-2012 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by phil128 (Post 4722268)
I've got that installed

Missing mtdev, then?

phil128 07-08-2012 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by kingbeowulf (Post 4722381)
Ok, so you say you have evdev installed but X says you don't or you forgot to install a dependency. Forget NVIDIA right now since that has nothing to do with your KB and Mouse. If you are using USB devices, are you sure you included those libs and especially evdev? Did you modify the kernel and miss a few modules? Does "libusb" display your KB and Mouse? Are the USB ports active in the motherboard BIOS? If you are using the ps/2 ports are you sure those work? You checked Xorg.0.log but did you check dmesg, messages, and syslog?

Perhaps you can try this: Do a FULL install (minus KDE) and if everything works, subtract packages until you break something.

I'm doing that right now actually :-D.

silendo 07-08-2012 04:40 PM

Have you load psmouse and evdev module? :)

jostber 07-09-2012 12:27 PM

lsmod | egrep "psm|evdev"

phil128 07-09-2012 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by jostber (Post 4723078)
lsmod | egrep "psm|evdev"

Thanks for your replies. I've just got back from work and I've decided to simply do a full install and remove KDE and other things I don't need.


All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.