LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Slackware 13.37 -- chromium-15.0.874.121 build error (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slackware-13-37-chromium-15-0-874-121-build-error-936394/)

igxz 03-25-2012 08:58 PM

Slackware 13.37 -- chromium-15.0.874.121 build error
 
got following error when tried to build chromium 15 on slackware 13.37 32bit

anyone got ideas? thanks in advance


Code:

  COPY out/Release/chrome.pak
  TOUCH out/Release/obj.target/chrome/packed_resources.stamp
  TOUCH out/Release/obj.target/third_party/adobe/flash/flash_player.stamp
  TOUCH out/Release/obj.target/build/util/lastchange.stamp
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/third_party/xdg_user_dirs/xdg_user_dir_lookup.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/base64.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/event_recorder_stubs.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/file_descriptor_shuffle.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/linux_util.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/md5.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/message_pump_glib.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/message_pump_gtk.o
  CXX(target) out/Release/obj.target/base/base/message_pump_libevent.o
base/message_pump_libevent.cc:19:19: fatal error: event.h: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [out/Release/obj.target/base/base/message_pump_libevent.o] Error 1


weibullguy 03-25-2012 09:17 PM

Do you have libevent installed?

fatalfrrog 03-25-2012 09:18 PM

Do you have libevent installed?

igxz 03-26-2012 12:29 AM

Quote:

Originally Posted by weibullguy (Post 4636108)
Do you have libevent installed?

build succeed after install libevent library, also installed built package with no issue occurred. But where to start chromium browser, try run "chromium" on command line, nothing happened. any idea ? ? :scratch:

Code:

usr/share/applications/chromium.desktop
install/
install/slack-desc
install/doinst.sh

Slackware package /tmp/chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz created.

# installpkg chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz
Verifying package chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz.
Installing package chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# Google Chromium (Open Source Web Browser)
#
# Google Chromium is a browser that combines a minimal design with
# sophisticated technology to make the web faster, safer, and easier.
#
Executing install script for chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz.
Package chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo.tgz installed.

# ls /var/log/packages/ | grep chrom
chromium-15.0.874.121-i486-1_SBo
xf86-video-openchrome-0.2.904-i486-2

# chromium
bash: chromium: command not found


fatalfrrog 03-26-2012 12:52 AM

I haven't used Chrome or Chromium in ages, so I'm probably wrong :), but I believe the binary is `google-chrome` or some such.

igxz 03-26-2012 01:59 AM

Quote:

Originally Posted by fatalfrrog (Post 4636212)
I haven't used Chrome or Chromium in ages, so I'm probably wrong :), but I believe the binary is `google-chrome` or some such.

http://www.chromium.org/

dive 03-26-2012 02:13 AM

Look in the .desktop file for the command.

fatalfrrog 03-26-2012 02:43 AM

Quote:

Originally Posted by igxz (Post 4636251)

Yes, I know what it is. The last time I used Chromium was in Crunchbang Statler I think, when I believe it was included by default - and I remember launching it via `google-chrome` or something similar. Try it.

igxz 03-26-2012 02:53 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dive (Post 4636260)
Look in the .desktop file for the command.

turns out by default, chromium is not allowed to run as root unless you do "#chrome --user-data-dir #some dir# (I put '/root/chromium', not sure that makes sense, which I believe(hopefully) it can be updated later on" :redface:

Attachment 9310

dive 03-26-2012 02:55 AM

Why do you want to run it as root?

igxz 03-26-2012 03:31 AM

Quote:

Originally Posted by dive (Post 4636282)
Why do you want to run it as root?

I don't, just did it once to test option, now runs it on my normal account. thanks for pointing that out though. :-)


All times are GMT -5. The time now is 02:02 AM.