LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-28-2010, 06:49 PM   #1
dumdadum
Member
 
Registered: May 2009
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 228

Rep: Reputation: 15
Question slackware 13.0 compiz cube


Hello,

I installed the nvidia drivers version 173 for my video card. I have enabled desktop cube and rotating cube in compizconfig. Still, I dont see the effects. Did I forget anything?

I'm sure the video drivers are installed, because when I run startx I see the Nvidia logo appear for a fraction of a second, which it wasnt doing when the drivers werent installed.


Waiting for your replies,
Dumdadum
 
Old 04-28-2010, 07:58 PM   #2
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397
How did you start compiz?
 
Old 04-28-2010, 08:02 PM   #3
dumdadum
Member
 
Registered: May 2009
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 228

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Question

Quote:
Originally Posted by adamk75 View Post
How did you start compiz?

Huh? Doesnt it just start automatically when you load X? I mean compiz is installed and all, and the compizconfig is there too. Do I have to do something else?
 
Old 04-28-2010, 08:04 PM   #4
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397
You actually have to *start* compiz. Just because firefox is installed on your machine doesn't mean it automatically starts up when you load X, does it? Assuming you followed directions to install all of compiz-fusion (which I guess is the case since you have compizconfig settings manager), bring up a terminal and run:

$ compiz --replace ccp &
 
1 members found this post helpful.
Old 04-28-2010, 10:07 PM   #5
dumdadum
Member
 
Registered: May 2009
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 228

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by adamk75 View Post
You actually have to *start* compiz. Just because firefox is installed on your machine doesn't mean it automatically starts up when you load X, does it? Assuming you followed directions to install all of compiz-fusion (which I guess is the case since you have compizconfig settings manager), bring up a terminal and run:

$ compiz --replace ccp &
Ok I ran the command. When I open up a terminal, something weird happens. Its stuck on the top of the screen, without any title bar available, all I have is the File Edit View menu that appears, thats if I make the top panel on autohide mode, or else its unaccessible. Pretty messed up. But yeah your command gets the cube working all right.

Another funny thing, theres no man entry for compiz.

Cheers,
Dumdadum
 
Old 04-29-2010, 04:45 AM   #6
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397Reputation: 397
Did you enable the window decoration plugin and do you have a command ('emerald', perhaps) in the Command field in the window decoration plugin? Can you move windows with alt+mouse1?

Adam
 
1 members found this post helpful.
Old 04-29-2010, 10:06 AM   #7
dumdadum
Member
 
Registered: May 2009
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 228

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by adamk75 View Post
Did you enable the window decoration plugin and do you have a command ('emerald', perhaps) in the Command field in the window decoration plugin? Can you move windows with alt+mouse1?

Adam

Hum ok so I installed emerald. I'm not at home right now. Maybe that was the problem, no window decorator...

I'll let you know later today after I tested it. Thanks again (=
Dumdadum
 
Old 04-29-2010, 03:46 PM   #8
dumdadum
Member
 
Registered: May 2009
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 228

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thumbs up All is well

Ok I installed the compiz icon too, and emerald, and everything works great. Just need to work on the colors. But it rocks.

Thanks,
Dumdadum
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Compiz cube and your icons LXer Syndicated Linux News 0 03-22-2010 02:40 PM
Compiz X3100 (Intel) Cube badees Linux - Desktop 0 01-26-2009 11:54 PM
3D cube refection : compiz fusion nkd Fedora 3 03-15-2008 09:47 AM
Compiz Fusion Cube Question snares Ubuntu 4 08-17-2007 06:42 PM
mdv 2007 compiz cube not displaying and pictures not memorised by gset-compiz Emmanuel_uk Mandriva 0 10-10-2006 03:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration