LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Slackware 12 XFCE problem (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slackware-12-xfce-problem-690203/)

ljones0 12-12-2008 06:10 PM

Slackware 12 XFCE problem
 
Hello all!

I'm not sure if anyone else is getting this problem or not, but I seem to be having it. The problem is with automounting of dual layer DVDs in XFCE with slackware 12.1, Slamd64 (A 64 bit version of slackware) 12.1 and now that I have just tried it (from a fresh install), Slackware 12.2 . All three exhibit the same problem.

The problem is that (say) when XFCE is running, and I incert either a CD or Normal (4.7GB) DVD an icon will appear as normal on the XFCE desktop with no problems. However, if I try the same thing with a newer dual layer DVD nothing happens - no icon appears, and the DVD is not mounted (I can confirm the dual layer DVD is working, as is the hardware - I've tried other known good dual layer DVDs and installed slackware 12.x/XFCE on other systems, and I get the same problem).

I get the same problem on 3 different PCs and/or with different versions of slackware, namely 12.1, Slamd64 12.1 and now Slackware 12.2 .

Does anyone else have this problem at all, and does anyone know if it can be fixed?

Thanks

ljones

dugan 12-12-2008 06:21 PM

I can confirm that I've never had this problem on 12.1. Haven't tried 12.2 yet.

ljones0 12-12-2008 06:30 PM

Bizarre :( I wonder what causes it - I've never got it to work yet x.x

ljones

niels.horn 12-12-2008 07:11 PM

Can you mount manually using the 'mount' command?

dive 12-12-2008 10:25 PM

And check dmesg just after you have loaded a disk.

Woodsman 12-12-2008 10:40 PM

Curiouser and curiouser. I confirm. KDE creates DL disk icons and presents the usual pop-up. Nothing on Xfce. I can still play the DL DVD by starting xine and selecting the DVD button, but no desktop icon. Desktop icons appear in Xfce for SL DVDs and CDs.

ljones0 12-13-2008 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by Woodsman (Post 3373771)
Curiouser and curiouser. I confirm. KDE creates DL disk icons and presents the usual pop-up. Nothing on Xfce. I can still play the DL DVD by starting xine and selecting the DVD button, but no desktop icon. Desktop icons appear in Xfce for SL DVDs and CDs.

That's pretty much what I get, though I have not tried playing it with xine!

I can mount the DL-DVD with no problems manually with mount/umount.

Nothing appears in demsg at all, either for normal or dual layer dvd's. (Though icons do appear for normal dvd's, none for dual layer in xfce).

I get the following from lshal, though;

Code:

lshal -m after incerting DL-DVD
 
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.remove.avaliable=true
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 propetry storage.cdrom.write={'3224'}
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.cdrom.write 3324 (0xcfc)
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.cdrom.read 16620 (0x40ec)
volume_label_K3b_data_project added

lshal -m after incerting normal DVD

storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.removable.avaliable=true
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.removable.e=691970048 (0x293ea000)
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.cdrom.write={'5645','4234','2823','1412'}
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.cdrom.write 5645 (0x160d)
storage_model_ATAPI_iHAP122_8 property storage.cdrp, read 8468 (0x2114)
volume_label_S12_1d1 added

Problem is - is this a HAL/Dbus problem, or an XFCE problem?

ljones

symatic 12-13-2008 04:29 PM

If it works in KDE then it is an XFCE(problem?). Could also be a missing icon. Have you tried different icon themes. Possible tango?

ljones0 12-18-2008 01:00 PM

Which different XFCE icon theme should I try? Most I've looked at don't seem complete, and just replace a few icons!

ljones

ljones0 02-08-2009 09:27 AM

More news. Oddly, slackware 12.2 now seems to fix this problem. But slamd64 12.2 dosen't fix it! I wonder what the difference is?!

ljones

dugan 01-06-2010 11:05 PM

Bumping because I now have this problem with Slackware 13. When I insert a dual-layered DVD, Xfce mounts it but no icon appears.

Yes, it happens only with Xfce and dual-layered DVDs. Dual-layered DVDs get automounted properly (icons and all) with KDE. And when Xfce mounts CDs and single-layered DVDs, the expected icons appear.

Although someone also suggested on the slamd64 forums that the icon theme might be to blame, I don't think this is the case. Xfce has a fallback icon for when proper icons aren't available.


All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.