LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-15-2005, 07:44 AM   #1
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Question Slackware 10.2 + Kernel (generic) 2.6.13 + Tv LG LTT-200 Capture Card Problems


Ok, first of all, sorry for the english mistakes, and the long message.

Now to the problem:

For some time now I've been using slackware (since 9.0), and so far I managed to overcome the minor problems that showed up, but none as hard as this one:

I was using for about an year slackware 10.1, with kernel 2.4.23 and the following hardware:

ASUS K7M Slot A - MOTHERBOARD (AMD - 751 CHIPSET)
AMD ATHLON (K7) 750Mhz - 512Kb Cache
320 Mb Ram (PC 100Mhz)
NVIDIA MX 4000 VIDEO CARD
VIA 82C686A/B rev 21 SOUND CARD (OnBoard)
LG LTT-200 Video Capture CARD <--------- (here is the problem)

Everything was working fine (even the capture card), but when I upgraded to Slackware 10.2, and the 2.6.13 kernel, a few things stoped working (cd recorder, sound card...), but I maneged to solve those problems (mostly config issues).
However The capture card I didn't, and here is why:

In the 2.4.x kernels the capture card config went in the "/etc/modules.conf" file, and this was my config:

# i2c
alias char-major-89 i2c-dev
options i2c-core i2c_debug=0
options i2c-algo-bit bit_test=0
# bttv
alias char-major-81 videodev
alias char-major-81-0 bttv
options bttv card=38 radio=1 tuner=2
options tuner type=2

When I upgraded the kernel, the modules (bttv, bt7x7,videodev, etc...), and the "/dev/video0", where loading fine, but the card where not workin, tvtime recognized it but didn't tuned any cable station.

So i figured out (after of a bit of "googling") that the config had to be in "/etc/modprobe.conf"
And so I did it, but now the modules don't load (well, some of them), and the "/dev/video0" device is not created.

Now I'm Lost: here is my "lsmod":

Module Size Used by
bsd_comp 5632 0
appletalk 30004 2
ax25 50028 2
ipx 23596 2
ipt_LOG 6528 3
iptable_filter 2432 1
ip_tables 18560 2 ipt_LOG,iptable_filter
ppp_synctty 7296 0
ppp_async 8704 1
crc_ccitt 1920 1 ppp_async
ppp_generic 23572 7 bsd_comp,ppp_synctty,ppp_async
slhc 6272 1 ppp_generic
snd_pcm_oss 46240 0
snd_mixer_oss 15872 2 snd_pcm_oss
ipv6 225600 12
ohci_hcd 18436 0
amd_k7_agp 6668 1
shpchp 91364 0
parport_pc 24388 0
usblp 10880 0
parport 30024 1 parport_pc
uhci_hcd 29584 0
snd_via82xx 22592 4
gameport 11144 1 snd_via82xx
snd_ac97_codec 75388 1 snd_via82xx
snd_pcm 75016 4 snd_pcm_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec
snd_timer 19716 2 snd_pcm
snd_page_alloc 7556 2 snd_via82xx,snd_pcm
snd_mpu401_uart 5888 1 snd_via82xx
snd_rawmidi 19232 1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device 6924 1 snd_rawmidi
snd 45572 13 snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,s nd_seq_device
soundcore 6880 2 snd
via_rhine 19332 0
mii 4608 1 via_rhine
video_buf 17156 0
firmware_class 7424 0
v4l2_common 4864 0
btcx_risc 3976 0
videodev 7168 0
ehci_hcd 29704 0
nvidia 3703688 12
evdev 7296 0
nls_utf8 1792 1
ntfs 182672 1
nls_iso8859_1 3968 1
nls_cp437 5632 1
vfat 10368 1
fat 44828 1 vfat
agpgart 28616 2 amd_k7_agp,nvidia
psmouse 29956 0
reiserfs 223216 1

And When I tried to manualy load the bttv module, here is the display:

root@darkstar:~# modprobe bttv
WARNING: Error inserting i2c_core (/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/i2c-core.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting tveeprom (/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/media/video/tveeprom.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting i2c_algo_bit (/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-bit.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
FATAL: Error inserting bttv (/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/media/video/bttv.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
root@darkstar:~#

And Here is my dmesg:

root@darkstar:~# dmesg
core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bt878: Unknown symbol bttv_read_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_write_gpio
bt878: Unknown symbol bttv_gpio_enable
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
tveeprom: Unknown symbol i2c_probe
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_recv
tveeprom: Unknown symbol i2c_add_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_del_driver
tveeprom: Unknown symbol i2c_detach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_attach_client
tveeprom: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_algo_bit: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_del_adapter
i2c_viapro: Unknown symbol i2c_add_adapter
i2c_core: Unknown parameter `i2c_debug'
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_check_addr
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_smbus_xfer
i2c_sensor: Unknown symbol i2c_adapter_id
via686a: Unknown symbol i2c_add_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detect
via686a: Unknown symbol i2c_del_driver
via686a: Unknown symbol i2c_detach_client
via686a: Unknown symbol i2c_attach_client
ohci_hcd: 2005 April 22 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
NET: Registered protocol family 10
Disabled Privacy Extensions on device c0385400(lo)
IPv6 over IPv4 tunneling driver
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
PPP generic driver version 2.4.2
ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
eth0: no IPv6 routers present
agpgart: Found an AGP 1.0 compliant device at 0000:00:00.0.
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 1x mode
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:05.0 into 1x mode
agpgart: Found an AGP 1.0 compliant device at 0000:00:00.0.
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 1x mode
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:05.0 into 1x mode
NET: Registered protocol family 4
NET: Registered protocol family 3
NET: Registered protocol family 5
eth0: link down
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
eth0: link down
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x41E1
PPP BSD Compression module registered
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=201.8.11.114 DST=201.8.50.108 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=124 ID=64282 DF PROTO=TCP SPT=2984 DPT=80 WINDOW=65340 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=201.8.11.114 DST=201.8.50.108 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=124 ID=64515 DF PROTO=TCP SPT=2984 DPT=80 WINDOW=65340 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49374 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49485 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49619 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49740 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49853 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=49967 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=50176 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=82.66.155.66 DST=201.8.50.108 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=51 ID=50560 DF PROTO=TCP SPT=55580 DPT=12 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
root@darkstar:~#

So, if anyone here knows what am I doing wrong please HELP!

And By the way, here is my "/etc/modprobe.conf":

# --- BEGIN: Generated by ALSACONF, do not edit. ---
# --- ALSACONF version 1.0.9a ---
alias snd-card-0 snd-via82xx
alias sound-slot-0 snd-via82xx
# --- END: Generated by ALSACONF, do not edit.

# i2c
alias char-major-89 i2c-dev
options i2c-core i2c_debug=1
options i2c-algo-bit bit_test=1

# bttv
alias char-major-81 videodev
alias char-major-81-0 bttv
options bttv card=38 radio=0 tuner=2
options tuner type=2 debug=1

Thanks, and again sorry for the realy long message, but I tried to put as much information as possible.
 
Old 11-16-2005, 01:05 AM   #2
LiNuCe
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: France
Distribution: Slackware Linux 10.2
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
You probably did not turn on I2C functionnalities (CONFIG_I2C*) in your Linux kernel configuration. What do the following commands display ?
Code:
$ uname -r
$ grep CONFIG_I2C /boot/config-2.6.13
$ find /lib/modules/2.6.13 -type f | grep i2c
--
LiNuCe

Last edited by LiNuCe; 11-16-2005 at 01:06 AM.
 
Old 11-16-2005, 04:31 PM   #3
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, I`ll do that, but i`m not home right now, so I`ll do that as soon as I get home, thanks for the help!
 
Old 11-17-2005, 11:22 AM   #4
chrisortiz
Member
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Slackware, and of course the super delux uber knoppix universal live recovery cd
Posts: 429

Rep: Reputation: 30
Quote:
You probably did not turn on I2C functionnalities (CONFIG_I2C*) in your Linux kernel configuration. What do the following commands display
i'm having similar problems, with other modules, what is i2c?
 
Old 11-17-2005, 11:58 AM   #5
LiNuCe
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: France
Distribution: Slackware Linux 10.2
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Quote:
chrisortiz: i'm having similar problems, with other modules, what is i2c?
Do you have the same problem with the packages from testing/linux-2.6.13/ or with a custom kernel that you have configured and compiled ? You can find what is I2C in the /usr/src/linux/Documentation/i2c/summary file on your system if you have installed the k/kernel-source package. You can also find a online version of this file.

--
LiNuCe
 
Old 11-17-2005, 12:07 PM   #6
chrisortiz
Member
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Slackware, and of course the super delux uber knoppix universal live recovery cd
Posts: 429

Rep: Reputation: 30
its a custom kernel, 2.6.14.1 source.

its only been on compiled my laptop for about 3 hours, i'm still trying to work the bugs out of my system. My problem isn't as close to SoulSlave's as i thought. just had 2 different versions of hotplug that run on startup.




if i have any problems i'll post on a new thread
 
Old 11-18-2005, 06:15 PM   #7
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The Display goes as follows:

root@darkstar:~# uname -r
2.6.13
root@darkstar:~# grep CONFIG_I2C /boot/config-2.6.13
grep: /boot/config-2.6.13: No such file or directory
root@darkstar:~# find /lib/modules/2.6.13 -type f | grep i2c
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/other/snd-ak4xxx-adda.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/other/snd-tea575x-tuner.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/other/snd-ak4114.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/other/snd-ak4117.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/snd-cs8427.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/snd-i2c.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/sound/i2c/snd-tea6330t.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/i2c-dev.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-pca.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-pcf.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-bit.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/rtc8564.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/max6875.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/ds1337.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/ds1374.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/pcf8574.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/pcf8591.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/pca9539.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/chips/eeprom.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/i2c-core.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-amd756-s4882.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-isa.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-prosavage.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-voodoo3.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-via.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-savage4.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-i801.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-i810.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-piix4.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-elektor.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-ali1535.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-ali1563.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-parport-light.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-parport.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-ali15x3.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-pca-isa.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-stub.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/scx200_acb.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-amd756.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/scx200_i2c.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-viapro.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-sis5595.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-sis630.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-amd8111.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-nforce2.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/busses/i2c-sis96x.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/i2c/i2c-sensor.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/media/video/ir-kbd-i2c.ko
/lib/modules/2.6.13/kernel/drivers/video/matrox/i2c-matroxfb.ko
root@darkstar:~#
 
Old 11-18-2005, 06:17 PM   #8
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'll be wating for the response, thanks....
 
Old 11-19-2005, 05:40 AM   #9
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry, But Only now I found out about the right file, (/boot/config-generic-2.6.13 or /boot/config (link))

root@darkstar:~# grep CONFIG_I2C /boot/config
CONFIG_I2C=m
CONFIG_I2C_CHARDEV=m
CONFIG_I2C_ALGOBIT=m
CONFIG_I2C_ALGOPCF=m
CONFIG_I2C_ALGOPCA=m
CONFIG_I2C_ALI1535=m
CONFIG_I2C_ALI1563=m
CONFIG_I2C_ALI15X3=m
CONFIG_I2C_AMD756=m
CONFIG_I2C_AMD756_S4882=m
CONFIG_I2C_AMD8111=m
CONFIG_I2C_ELEKTOR=m
CONFIG_I2C_I801=m
CONFIG_I2C_I810=m
CONFIG_I2C_PIIX4=m
CONFIG_I2C_ISA=m
CONFIG_I2C_NFORCE2=m
CONFIG_I2C_PARPORT=m
CONFIG_I2C_PARPORT_LIGHT=m
CONFIG_I2C_PROSAVAGE=m
CONFIG_I2C_SAVAGE4=m
CONFIG_I2C_SIS5595=m
CONFIG_I2C_SIS630=m
CONFIG_I2C_SIS96X=m
CONFIG_I2C_STUB=m
CONFIG_I2C_VIA=m
CONFIG_I2C_VIAPRO=m
CONFIG_I2C_VOODOO3=m
CONFIG_I2C_PCA_ISA=m
CONFIG_I2C_SENSOR=m
# CONFIG_I2C_DEBUG_CORE is not set
# CONFIG_I2C_DEBUG_ALGO is not set
# CONFIG_I2C_DEBUG_BUS is not set
# CONFIG_I2C_DEBUG_CHIP is not set
root@darkstar:~#
 
Old 11-23-2005, 04:03 PM   #10
SoulSlave
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Could Someone Help Me please!?
 
Old 11-27-2005, 03:17 PM   #11
gargamel
Senior Member
 
Registered: May 2003
Distribution: Slackware, SLAX, OpenSuSE
Posts: 1,594

Rep: Reputation: 142Reputation: 142
Your problem may have to do with udev. As you say, the device file /dev/video0 is not there.

I can't help you with your specific problem, but I had similar trouble with a USB DVB-T adapter. The main probs were that
- a plugin couldn't be loaded because it was stored as a library at a location that was not in the search path
- udev didn't create the required device files.

With the kind support of LQ people I was able to solve my problem, and the hints I got may point you in the right direction, too. Look here: http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=382758

Good luck!

gargamel
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
D-link 200 rev b1 adn slackware? ARCIS_house Linux - Newbie 5 11-06-2005 09:03 AM
MythTV ....Capture card problems wiperwil Linux - Hardware 6 12-23-2004 02:03 PM
Genius Wonder Pro(capture-card) on Slackware JohnLen Linux - Hardware 0 07-04-2004 07:14 AM
Problems with DC10Plus video capture card install pelyon68 Linux - Hardware 0 08-22-2003 03:06 PM
Looking for a Generic TV Card Driver or something? Dion Linux - Hardware 2 02-15-2003 01:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration