LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   slack64: help for repair AlienBobs multilib (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/slack64-help-for-repair-alienbobs-multilib-764841/)

wingevil 10-27-2009 02:10 PM

slack64: help for repair AlienBobs multilib
 
As I described this morning I ran into the failure "no Keyboard/Mouse" because of the bug in alienBobs multilib.

Now I read the instructions to repair it :

Code:

The fix is to upgrade to my latest compat32-tools package, and then reinstall the original Slackware64 hal, dbus and mysqld packages:
Because my english is really basic I don't clearly understand what I have to do?
Do I have to repeat the WHOLE complete procedure as described here

http://connie.slackware.com/~alien/multilib/

(section "fast track")??? :eek:

And (if I have to do so) how can I download all the files via console (I think, I have to do so and I've no experience to work without X-apps)

Alien Bob 10-27-2009 03:03 PM

That bug you are talking about, is old. It was fixed on September 14th, so you can not run into it today if you downloaded my multilib packages recently. Unless you are using an out of date copy of my compat32-tools package and/or converted *-compat32 packages.

What version of the compat32-tools package do you have installed?
To fix your issue, all you need to do is install the oroginal Slackware64 packages of hal, dbus and mysqld. Then update to the latest compat32-tools package and if needed, download the packages which I already converted for you: see http://connie.slackware.com/~alien/m...re64-compat32/ and run "upgradepkg --reinstall --install-new" for all of those.

Downloading all those packages can be done as a single command:
Code:

lftp -c "open http://slackware.com/~alien/multilib/; mirror slackware64-compat32"
Eric

wingevil 10-28-2009 02:01 PM

Quote:

Originally Posted by Alien Bob (Post 3734446)
That bug you are talking about, is old. It was fixed on September 14th, so you can not run into it today if you downloaded my multilib packages recently. Unless you are using an out of date copy of my compat32-tools package and/or converted *-compat32 packages.

What version of the compat32-tools package do you have installed?

I installed your multilib-tools on Aug. 28th (it's the date of the subdir). All worked fine over the weeks. From Aug. 28th until Oct. 26th I did'nt do any slackpkg-command. On 26th Oct. I did it...on Oct. 27th I'd no mouse/keyboard.

Quote:

Originally Posted by Alien Bob (Post 3734446)
To fix your issue, all you need to do is install the oroginal Slackware64 packages of hal, dbus and mysqld.

Have done it and have installed it as you decribe it in your blog-entry from Sept. 25th

Quote:

Originally Posted by Alien Bob (Post 3734446)
Then update to the latest compat32-tools package and if needed, download the packages which I already converted for you: see http://connie.slackware.com/~alien/m...re64-compat32/ and run "upgradepkg --reinstall --install-new" for all of those.

Downloading all those packages can be done as a single command:
Code:

lftp -c "open http://slackware.com/~alien/multilib/; mirror slackware64-compat32"

Have also done it.

First I downloaded all packages with your lftp-command above

As a result I got six subdirs: ap-compat32, l-compat32, x-compat32, a-compat32, d-compat32, n-compat32

Then I jumped into each dir and started

Code:

upgradepkg --reinstall --install-new *.t*
After that I jumed into /etc/rc.d . there I found two *.new-files which I overwrote over the empty files.

Then I reboot the comp

I login as a user and make startx, but unfortunately an error appears:

Code:

Failed to load module "type1" (module does not exist,0)
Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)

waiting for X server to shut down

What should I do now?

ponce 10-28-2009 03:26 PM

maybe should be nice to see the rest of X output :)
you can redirect to a file with
Code:

startx > /tmp/startx.log 2>&1
(not sure if really useful, but) you can try also to reinstall original slack64 packages of hal, dbus and mysql if you haven't done this as last step and check for .new files overwriting old ones. then
Code:

# /etc/rc.d/rc.messagebus restart
# /etc/rc.d/rc.hald restart

and try startx again

wingevil 10-28-2009 03:46 PM

There is no rest in the X output except the standard remarks before the error messages appears.

the installation of the original slack64-packages as the LAST step is in opposite ob Bob's directions. But okay, I've just made it, reboot but nothing changed, the error is the same.

ponce 10-28-2009 04:17 PM

I've got the two
Code:

(EE) Failed to load module "type1" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)

in my Xorg.0.log, but those are harmless, it's not that causes startx not to work.
are you using some proprietary driver? try to reinstall it.

but if you can post your /var/log/Xorg.0.log it will be easier to understand what's wrong (I hope).

wingevil 10-28-2009 04:51 PM

okay, here is my Xorg0.log

Code:

X.Org X Server 1.6.3
Release Date: 2009-7-31
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 13.0 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux slacki64 2.6.29.6 #2 SMP Mon Aug 17 11:58:18 CDT 2009 x86_64
Build Date: 03 August 2009  07:39:15PM
 
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Oct 28 20:38:10 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Parse error on line 169 of section Files in file /etc/X11/xorg.conf
        Ignoring obsolete keyword "RgbPath".
(==) ServerLayout "Simple Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |  |-->Monitor "Monitor0"
(**) |  |-->Device "Device0"
(**) |-->Input Device "Mouse1"
(**) |-->Input Device "Keyboard1"
(**) Option "Xinerama" "0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/local/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/CID/" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/local" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc/,
        /usr/share/fonts/OTF/,
        /usr/share/fonts/TTF/,
        /usr/share/fonts/Type1/,
        /usr/share/fonts/Speedo/,
        /usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/75dpi/,
        /usr/share/fonts/100dpi/,
        /usr/share/fonts/cyrillic/,
        /usr/share/fonts/TTF,
        /usr/share/fonts/OTF,
        /usr/share/fonts/Type1,
        /usr/share/fonts/misc,
        /usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/75dpi,
        /usr/share/fonts/100dpi,
        /usr/share/fonts/cyrillic,
        built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Mouse1
(WW) Disabling Keyboard1
(II) Loader magic: 0x3d20
(II) Module ABI versions:
        X.Org ANSI C Emulation: 0.4
        X.Org Video Driver: 5.0
        X.Org XInput driver : 4.0
        X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 7

(--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:084f:1565:1408 rev 162, Mem @ 0xfd000000/16777216, 0xf0000000/134217728, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x0000dc00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) System resource ranges:
        [0] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [1] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [2] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [3] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [4] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [5] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [6] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [7] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [8] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [9] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [10] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [11] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [12] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [13] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [14] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [15] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [16] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [17] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [18] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [19] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [20] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [21] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [22] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [23] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "type1"
(WW) Warning, couldn't open module type1
(II) UnloadModule: "type1"
(EE) Failed to load module "type1" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "freetype"
(WW) Warning, couldn't open module freetype
(II) UnloadModule: "freetype"
(EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  185.18.14  Wed May 27 01:53:56 PDT 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.1.0
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  185.18.14  Wed May 27 01:30:19 PDT 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 02@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules//libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(II) resource ranges after probing:
        [0] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [1] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [2] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [3] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [4] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [5] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [6] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [7] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [8] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [9] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [10] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [11] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [12] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [13] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [14] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [15] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [16] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [17] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [18] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [19] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [20] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [21] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [22] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [23] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "0"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "1280x1024 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0):    enabled.
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 8100 / nForce 720a (C77) at PCI:2:0:0
(II) NVIDIA(0):    (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.77.2f.00.10
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 8100 / nForce 720a at
(--) NVIDIA(0):    PCI:2:0:0:
(--) NVIDIA(0):    HSD HX191D (CRT-0)
(--) NVIDIA(0): HSD HX191D (CRT-0): 300.0 MHz maximum pixel clock
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):    "1280x1024+0+0"
(II) NVIDIA(0):    "800x600+0+0"
(II) NVIDIA(0):    "640x480+0+0"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(--) NVIDIA(0): DPI set to (85, 86); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) NVIDIA(0):    option
(==) NVIDIA(0): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC?  No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
        [0] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [1] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [2] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [3] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [4] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [5] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [6] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [7] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [8] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [9] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [10] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [11] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [12] -1        0        0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
        [13] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
        [14] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
        [15] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
        [16] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [17] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [18] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [19] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [20] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [21] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
        [22] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
        [23] -1        0        0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024+0+0"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(II) Loading extension XINERAMA
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing extension GLX
(II) config/hal: Adding input device Macintosh mouse button emulation
(II) LoadModule: "evdev"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input//evdev_drv.so
(II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.6.3, module version = 2.2.5
        Module class: X.Org XInput Driver
        ABI class: X.Org XInput driver, version 4.0
(**) Macintosh mouse button emulation: always reports core events
(**) Macintosh mouse button emulation: Device: "/dev/input/event0"
(II) Macintosh mouse button emulation: Found 3 mouse buttons
(II) Macintosh mouse button emulation: Found x and y relative axes
(II) Macintosh mouse button emulation: Configuring as mouse
(**) Macintosh mouse button emulation: YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) Macintosh mouse button emulation: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "Macintosh mouse button emulation" (type: MOUSE)
(**) Macintosh mouse button emulation: (accel) keeping acceleration scheme 1
(**) Macintosh mouse button emulation: (accel) filter chain progression: 2.00
(**) Macintosh mouse button emulation: (accel) filter stage 0: 20.00 ms
(**) Macintosh mouse button emulation: (accel) set acceleration profile 0
(II) Macintosh mouse button emulation: initialized for relative axes.
(II) config/hal: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard
(**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
(**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event1"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "evdev"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(**) Option "xkb_options" "terminate:ctrl_alt_bksp"
(II) config/hal: Adding input device Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM)
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): always reports core events
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Device: "/dev/input/event2"
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found 9 mouse buttons
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found x and y relative axes
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Found scroll wheel(s)
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Configuring as mouse
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM)" (type: MOUSE)
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) keeping acceleration scheme 1
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) filter chain progression: 2.00
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) filter stage 0: 20.00 ms
(**) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): (accel) set acceleration profile 0
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): initialized for relative axes.
(II) Macintosh mouse button emulation: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) Microsoft Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM): Close
(II) UnloadModule: "evdev"


ponce 10-28-2009 11:14 PM

Code:

(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Mouse1
(WW) Disabling Keyboard1

try adding this to ServerFlags section of /etc/X11/xorg.conf
Code:

Section "ServerFlags"
...
        Option "AllowEmptyInput"  "false"
...
EndSection


wingevil 10-29-2009 01:04 AM

@poncez, have done it, with the same result as before... :(

ponce 10-29-2009 01:12 AM

mmmh, strange thing is it seems I can't see any blocking errors for X.
have you tried
Code:

xwmconfig
as a user to change window manager? maybe it's a problem with your current .xinitrc

please post also the startx.log
Code:

startx > /tmp/startx.log 2>&1
and sorry if I ask again ;) , have you reinstalled nvidia drivers? I'm asking this because mesa has been updated too and nvidia drivers need to be reinstalled after a mesa upgrade...

wingevil 10-29-2009 01:33 AM

Quote:

Originally Posted by poncez (Post 3736195)
mmmh, strange thing is it seems I can't see any blocking errors for X.
have you tried
Code:

xwmconfig
as a user to change window manager? maybe it's a problem with your current .xinitrc

@poncez, have changed to KDE ---> X started, hooray!!!

But when I logged out, there were a lot of error messages around with X.

Changed it to xfce ---> X starts, hooray !!!

There where also a lot of errors around with X when I logged out


But anyway: I can save my data and then I'll DELETE SLACK64 and replace it with slack-13 -no more experiments with unknown results. I'm healed.

@poncez, thank you very much for your efforts and patience! :hattip:

Now I have to go to work.

ponce 10-29-2009 01:40 AM

Quote:

Originally Posted by wingevil (Post 3736218)
But anyway: I can save my data and then I'll DELETE SLACK64 and replace it with slack-13 -no more experiments with unknown results. I'm healed.

much sorry about that :(

in my opinion slackware 64 is the future.
I am amazed how bugless it is for a first release, I have seen no bugs on the 8 installations I have (but I can feel the performance difference between now and before when they were running 32bit slack).
I doubt your problem is connected to stock slack64: I suggest you to start again from scratch, I think you won't regret it.

Martinezio 10-29-2009 05:09 AM

Hmm... [off-topic-mode] I'm wondering, why You tell "first release"? Slackware is the one of the oldest Linux distribution ;) Slackware64 is just 64-bit compilation of Slackware... You cannot say this is first release... This is 13. release ;) I don't count subreleases, such as 12.2... But first-time 64-bit - that I agree.[/off-topic-mode]

wingevil: but Why You bother about this messages, if Your X server works? Those messages are probably for non-detected features by xorg. Read it carrefully and search the web for solution ;)

edit: Oh, I forget, that those errors may be not only from xorg server, but also from x-applications, such as window manager, monitoring agents, and so on. If You log out, you kill xorg server, so all backgrounded processes cannot find anymore xorg server, and window manager, so they are killed also, but with error messages such as "cannot find X" or "cannot find screen 0:0" ;)

Alien Bob 10-29-2009 05:35 AM

Quote:

Originally Posted by Martinezio (Post 3736416)
Hmm... [off-topic-mode] I'm wondering, why You tell "first release"? Slackware is the one of the oldest Linux distribution ;) Slackware64 is just 64-bit compilation of Slackware... You cannot say this is first release... This is 13. release ;) I don't count subreleases, such as 12.2... But first-time 64-bit - that I agree.[/off-topic-mode]

Well actually, you'd be surprised how many bugs have been squashed before we released the initial version of slackware64-current to the public!

Creating the 64-bit port was not a matter of just recompiling. A lot of the packages in Slackware would not even compile in 64-bit, and had to be upgraded. A lot of application build scripts had to be patched.

There was also the matter of building Slackware64 in a way that it would be able to expand to multilib (adding 32-bit libraries) later, and also modifying the build process in such a way that it would be easy for Pat to essentially maintain two distros instead of one.

All considered, the 64-bit port has stabilized pretty quickly after it's initial release. Several other bugs that the team never ran into were found by test users right after we uploaded slackware64-current.

I love our community.

Eric

Martinezio 10-29-2009 05:52 AM

Yes, I know, that porting is not only recompilation. I'm very impressed of Your work :hattip:. But for end-user the system is good, old Slackware :) Of course, with newest apps and supporting brand new technologies :)


All times are GMT -5. The time now is 11:17 PM.