LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-18-2004, 04:55 AM   #1
anchunlei
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Bremen, DE
Distribution: Debian Etch/Lenny
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Talking slack10 and Terratec Aureon 5.1 Fun sound card


Before I used salck9.1, and my Terratec sound card can be detected automatically. For slack10 it's a little different, but I can still configure my sound card through "alsaconf", it said that the device was configured and ready to use. After saving the restarting, I run "alsamixer" in a console, I can only see 5 columes, and only the one in the middle can be adjustified with up and down arrows. After that I can play mp3 and wav files with totem, but the sound still does not work with xmms. I also dont have system sounds in both KDE and Gnome.
BTW: in xmms I have tried to change the output audio driver, e.g. alsa, oss, art..(forgot the),but none of them worked.
Must I re-install the alsa driver?If yes, how can I uninstall the current one? Please give me some hints ^_^
 
Old 08-18-2004, 07:59 AM   #2
anchunlei
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Bremen, DE
Distribution: Debian Etch/Lenny
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anybody can help me?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem with a Terratec Aureon Space kosmyn Linux - Hardware 0 01-12-2005 11:49 AM
No surround sound with Terratec Aureon Space kosmyn Slackware 0 01-01-2005 08:59 AM
asoundrc for Terratec Aureon (ice1724) BedriddenTech Linux - Hardware 0 10-24-2004 08:37 AM
Terratec Aureon 7.1 Space + ALSA = no sound from rear speakers :( BedriddenTech Linux - Hardware 4 10-06-2004 10:10 AM
FC2 only sound on one speaker w/ Terratec card physse Fedora 0 05-27-2004 07:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration