LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-18-2009, 01:11 PM   #1
blue900
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Idaho
Distribution: slackware all the way
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Slack-Current kaudiocreator Default encoder:WAV Can't be change


Slackware current is working well for me.
But-maybe I'm missing something here?

Kaudiocreator will only rip to WAV can't change it for the life of me. The apply button is grayed out.

Can anyone help?

Thanks!
 
Old 07-18-2009, 05:10 PM   #2
manwichmakesameal
Member
 
Registered: Aug 2006
Distribution: Slackware
Posts: 800

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
I've noticed this too. Can't change it for anything. I know I've got other encoders installed too.
 
Old 07-18-2009, 11:42 PM   #3
blue900
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Idaho
Distribution: slackware all the way
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
That makes me feel better its not just me.
 
Old 07-19-2009, 05:57 PM   #4
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,384

Rep: Reputation: Disabled
This is a small oversight by the developers I guess... but it is easy to fix.
  • Go to Settings > Configure Kaudiocreator
  • Select "MP3 Lame" (or any of the other encoders for that matter) and click "Configure..."
  • In the field "Input types:" where it says "ext" by default, change to "ext,wav"
  • Click "OK"
  • With this encoder still highlighted, click "Set as default"
  • Click "Apply" and "OK"

That is it basically. You can start ripping now!

Eric
 
Old 07-20-2009, 12:34 AM   #5
blue900
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Idaho
Distribution: slackware all the way
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks Alien Bob
That fixed it. Kaudiocreator is working like normal now.

I wondered if it was something silly like that, its got to be tough for the KDE guys to catch everything like that. They are sure doing nice work.
I searched for the answer and could not find it.

Also thanks for that script that tracks current and builds an iso that is working great for me. Slackware is the best for me.
Ron
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with audio encoder using kaudiocreator cd ripper Greebstreebling Debian 3 02-12-2008 06:25 PM
Ripping .wav with KAudioCreator JockVSJock Slackware 0 03-25-2006 09:54 AM
Kaudiocreator/lame encoder problem iggep Mandriva 4 10-30-2005 05:04 PM
mp3 Encoder/Decoder .wav Ripper JediDB Linux - Software 6 08-03-2005 06:46 PM
GUI encoder from wav to ogg/mp3 mbryner Linux - Software 9 06-10-2004 01:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration