LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-28-2014, 07:04 PM   #1
rshepard
Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Troutdale, Oregon
Distribution: Slackware
Posts: 130

Rep: Reputation: 15
rxvt-unicode upgrade: text shifts left instead of wrapping.


Over the weekend I upgraded rxvt-unicode from rxvt-unicode-9.15-i486-1_SBo to the latest release (rxvt-unicode-9.20-i486-1_SBo). Now when I type a long line in a virtual terminal the text shifts left rather than wrapping. Cursor movements are also quite funky and make editing the command line quite difficult.

I cannot imagine what in the rvxt upgrade could cause this behavior, but that's the only system change I made recently.

Please suggest tests I can run to isolate the source of this problem, or fixes to it. If I can find the earlier release I don't mind using that.


Rich
 
Old 04-28-2014, 07:19 PM   #2
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 2,514

Rep: Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407
You should contact the maintainer or discuss it in slackbuilds-user mailing list
 
1 members found this post helpful.
Old 04-29-2014, 09:30 AM   #3
rshepard
Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Troutdale, Oregon
Distribution: Slackware
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by willysr View Post
You should contact the maintainer or discuss it in slackbuilds-user mailing list
Willy,

Posting to the slackbuilds-user list was my first thought but I anticipated being asked to move the thread here. :-)

Anyway, I looked closely at what rxvt-unicode adds to rxvt and decided to remove the package for the time being. When the virtual terminal is vanilla rxvt it does not properly display accented characters. If it can, then I need to learn what to add to the command line (or config file) to allow it to do so.

THanks,

Rich
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] [FYI] after upgrade to 14.1 RC, tab does not work for rxvt-unicode qunying Slackware 0 10-25-2013 03:44 AM
CLI lines wrapping overwrites in rxvt xj25vm Slackware 15 08-05-2013 05:10 AM
[SOLVED] Problem displaying Unicode special characters in Urxvt/rxvt-unicode terminal shahinism Slackware 4 10-22-2012 03:08 PM
rxvt-unicode hacking mkoco Slackware 18 06-07-2011 10:27 AM
[SOLVED] TERM=rxvt / rxvt-unicode and ctrl-L irb Slackware 10 06-09-2010 05:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration