LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-12-2007, 07:48 PM   #1
GamerX
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Vancouver, BC
Distribution: Slackware
Posts: 102

Rep: Reputation: Disabled
rc scripts in slackware-current, rc.0 missing?


I noticed that that "halt" command ceased to work, I THINK this has to do with upgrading to slackware-current. However I've had similar problems with shutting down due to missing kernel components.

I actually took a closer look at the error message and it complained about the /etc/rc.d/rc.0 script missing, after a look at rc.6 I symlinked rc.0 to rc.6. And what do you know it works, halt and shutdown can actually shutdown the machine properly!

I guess the question is, did my upgrade get botched or is rc.0 gone AWOL?
 
Old 04-12-2007, 08:32 PM   #2
Franklin
Senior Member
 
Registered: Oct 2002
Distribution: Slackware, WinXP, Windows 7
Posts: 1,253

Rep: Reputation: 55
I did not upgrade. I have a parallel install of current along with 11.0.
My version of current has the rc.0 symlink as expected.

Code:
bash-3.2$ ls -la
total 299
drwxr-xr-x 10 root root  1568 2007-04-12 07:06 .
drwxr-xr-x 53 root root  5112 2007-04-12 20:06 ..
drwxr-xr-x  2 root root   144 2007-04-09 19:32 init.d
lrwxrwxrwx  1 root root     4 2007-04-12 06:59 rc.0 -> rc.6
-rwxr-xr-x  1 root root  1221 2007-02-16 16:47 rc.4
Perhaps something to do with your upgrade process?

HTH
 
Old 04-13-2007, 02:24 AM   #3
MS3FGX
Guru
 
Registered: Jan 2004
Location: NJ, USA
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 5,852

Rep: Reputation: 351Reputation: 351Reputation: 351Reputation: 351
rc.0 links to rc.6 as normal here on my Slackware -current.
 
Old 04-13-2007, 05:15 AM   #4
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,203

Rep: Reputation: 292Reputation: 292Reputation: 292
Same here - linked
 
Old 04-13-2007, 09:02 AM   #5
rworkman
Slackware Contributor
 
Registered: Oct 2004
Location: Tuscaloosa, Alabama (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 1,913

Rep: Reputation: Disabled
It sounds like you don't have the sysvinit-scripts package installed (it was split from the original sysvinit package). That would explain the lack of symlink, and more importantly, it indicates that you did not read the instructions for upgrading (or perhaps you missed that part).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DISCUSSION: Upgrade to Slackware -current without a -current CD truthfatal LinuxAnswers Discussion 0 09-19-2006 01:42 PM
udev and missing lvm nodes in -current? Slim Backwater Slackware 0 08-08-2006 08:10 PM
KDE 3.4 current, missing aRts package? Seiken Slackware 5 04-02-2005 06:40 AM
Missing C compiler in Slack-current cphase Slackware 8 12-19-2004 03:45 AM
pacman problem, missing current ylikone Arch 3 12-17-2004 05:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration