LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-06-2004, 04:49 PM   #1
TheRepublican
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: The US of A
Distribution: Gentoo
Posts: 54

Rep: Reputation: 15
Problems with wireless


Hello, I have just installed a netgear WG311 in my box (around a month ago), and have been trying like mad to get it working under slack. I compiled the latest madwifi drivers from CVS and installed them. They load fine, however after I load the drivers I have no idea what to do. I've tried iwconfig to set all sorts of options, then brought up ath0 with ifconfig, to no avail. ifconfig says nothing about an IP address, and when I try to ping anything but localhost I get a network unreachable error. I want to get an IP from my router via dhcp, but don't know how to do that. dhclient says it cannot find ath0, but ifconfig confirms it's there and that it's up. Everything on the web says to make a scipt in /etc/sysconfig/network-scripts, but this directory does not exist. Any help is greatly appreciated.
 
Old 04-06-2004, 05:33 PM   #2
meldar
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Denmark
Distribution: Gentoo
Posts: 136

Rep: Reputation: 15
Are you connected to an essid? Type iwlist scanning to scan for an essid, and iwconfig eth1 essid "name_of_essid" to connect to that essid.

Use dhcpcd ath0 to get an ip from a dhcp-server.
 
Old 04-06-2004, 05:36 PM   #3
TheRepublican
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: The US of A
Distribution: Gentoo
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I've tried iwlist ath0 scan to get a list of essids, yes, and got a list of essids, however even after iwconfig ath0 essid XXXX it didn;t connect. I'll try iwlist scanning and get back to you.

update: iwlist scanning produced ath0: No scan results. That doesn't sound good. However, before it showed my networks essid, and seting that through iwconfig even then did not help. dhcpd ath0 just sits there, as far as I can tell it isn't doing anything.

Last edited by TheRepublican; 04-06-2004 at 05:47 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broadcom Wireless (BCM4306) Wireless problems: modprobe ndiswrapper freezes HP Laptop shthap3ns Linux - Hardware 11 02-11-2007 01:53 PM
wireless problems; Broadcom 802.11G Mini PCI Wireless with redhat WS surfbass Linux - Laptop and Netbook 1 12-17-2004 01:48 PM
cisco 350 wireless problems and suse x-server problems incognito9 Linux - Wireless Networking 5 10-14-2004 08:53 AM
10.0 Wireless Problems andy1 Mandriva 3 05-09-2004 02:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration