LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-20-2004, 06:09 PM   #1
linmith
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Scotland
Distribution: Ubuntu
Posts: 105

Rep: Reputation: 15
Problems with a new Slack install


I have just installed Slackware 10.0 and I'm having a few problems. This is the second distrobution I've tried, SuSE 9.1 first. I switched to Slack because I felt that I wasn't learning much about Linux with SuSE, but I don't need to bore you further with any more of that.

Problem 1:
No sound. My motherboard has an integrated sound chip which doesn't seem to be recognised, it was by SuSE. My motherboard is an Abit NF7 v2 if that makes a difference.

Problem 2:
Modem troubles. I found the right drivers, installed them and it works to a certain extent. I get a good connection, but it only lasts for about 3 minutes, after that, it still says that I am online, but no data can be transferred. It is an external USB thing with an SGS chipset, the driver I'm using is slmdm-2.7.14.

Probem 3:
Not really a problem, just a question. During the setup I chose KDE as my default GUI, so how do I change it now? I can't find an option anywhere.

Thanks to anyone who answers, I hope that wasn't too annoying.
 
Old 10-20-2004, 06:15 PM   #2
320mb
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: pikes peak
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 2,577

Rep: Reputation: 47
Re: Problems with a new Slack install

Quote:
Originally posted by linmith


Probem 3:
Not really a problem, just a question. During the setup I chose KDE as my default GUI, so how do I change it now? I can't find an option anywhere.

from command line OR a term window type

Code:
xwmconfig
read thru these on your sound issue...........

http://www.linuxquestions.org/questi...der=descending

Last edited by 320mb; 10-20-2004 at 06:19 PM.
 
Old 10-21-2004, 06:32 AM   #3
linmith
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Scotland
Distribution: Ubuntu
Posts: 105

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for those tips with my problems, but does anyone have any suggestions for the modem one?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slack 8.1 install problems tekmorph Slackware 1 03-04-2005 01:25 PM
Major filesystem problems on fresh slack 10 install kersten78 Slackware 3 01-04-2005 04:30 AM
Problems with Slack install Darktyco Slackware 4 11-05-2003 12:35 AM
Slack install problems... Help iSPARKS Slackware 4 07-06-2003 08:00 PM
NVIDIA driver install problems on slack 8.1 Goatdemon Slackware 14 08-11-2002 12:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:19 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration