LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-23-2004, 07:26 PM   #1
Courthold
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Greenwich, UK
Distribution: Slackware 10
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
Permissions issues with graphics card


Before whenever I had the problem with /dev/nvidiasomething having "too restrictive permissions" I had just added chmod 777 /dev/nvidia* to rc.local and fixed it. However this time it seems to either be ignoring that, or setting it back to something else later on in the boot process, as I have to type that manually every time I book. Any ideas?
 
Old 11-24-2004, 02:47 AM   #2
theYinYeti
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: France
Distribution: Arch Linux
Posts: 1,897

Rep: Reputation: 61
I don't know Slackware. I don't know nvidia. But... could it be that your XF86config-4 is missing that?
Code:
Section "DRI"
  Mode 0666
End Section
(written from memory)

Yves.
 
Old 11-24-2004, 01:41 PM   #3
lagartoflojo
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Santiago de Chile
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
I had this problem too. If I'm not mistaken, what I did was edit the
/etc/udev/permissions.d/udev.permissions
file... Go down to the "dri devices" section... mine looks like this:
Code:
# dri devices
nvidia*:root:video:0666
3dfx*:root:video:0660
dri/*:root:video:0660
Notice the "0666" after nvidia*. As far as I can remember, that's what you have to change for it work. (the default is 0660 I think).

-- Hernán
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Few questions: permissions, graphics mainly... Kramer Linux - Hardware 3 08-18-2005 05:03 PM
getting graphics card to be used instead of integrated graphics Shaun32 Fedora - Installation 5 02-18-2005 03:33 PM
New to linux, so so lost, auto mounting issues, permissions issues slowhand22 Linux - Newbie 2 02-10-2005 09:41 AM
Graphics issues with Intel 82856G Graphics Adapter herrmag Linux - Newbie 1 08-09-2004 02:52 PM
redhat 7.3 and the ati pro card graphics card rjmagyar Linux - General 0 10-14-2002 12:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:34 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration