LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-26-2012, 01:57 PM   #1
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 1,874

Rep: Reputation: 49
Packet loss on wireless after 14.0 upgrade


Greetings, and first a nod to Patrick, Eric and everyone else whose efforts make Slackware such a great distro. The latest upgrade went surprisingly smoothly. The mkinit script was a nice touch.

Since the upgrade, though, I've been having issues with the wireless connection. Ping shows packet loss and long transit times. The problem varies, working well for a while then back to losses.

The wireless card is a BCM4311 802.11a/b/g (rev 01) running in G mode with the b43 driver. It's been working fine prior to this for several years.

While I'm not ruling out coincidental hardware failure, I'm skeptical of that.

I can't try booting into Windows since I only have Slack on this laptop. I'll dig through the spare parts bin to see if I can find an old wireless card to test, although that won't tell me if there's an issue with the latest kernel.


Any thoughts on what might be going on here?

Thanks.
 
Old 12-26-2012, 09:38 PM   #2
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 1,874

Original Poster
Rep: Reputation: 49
Marking this solved. Testing with my wife's Win7 netbook showed some strangeness, too, so I set up another wireless router as an access point and it works just fine. The problem is my DSR-500N router.

Thanks for reading.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
packet loss divyashree Linux - Networking 1 01-15-2011 11:00 AM
40-75% packet loss on average with wireless networking Slackware 13.0 linux32 Slackware 4 06-28-2010 08:10 PM
packet loss. bruse Linux - Networking 1 09-01-2005 09:24 AM
70% packet loss bingviini Linux - Networking 5 11-18-2004 12:35 PM
What can cause packet loss? Micah Linux - Hardware 8 03-15-2004 01:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration