LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-07-2013, 12:50 PM   #1
mattallmill
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Salina,Kansas
Distribution: Slackware64-current
Posts: 205

Rep: Reputation: 31
OpenGL screensaver (and other OpenGL apps) won't work!


I recently formatted my hard drive today and installed the latest -current (06 Aug 2013), and installed the AMD Catalyst Beta 13.8 driver. Now the Euphoria screensaver, which uses OpenGL, does not work. It used to work under KDE-4.9.5 with AMD Catalyst 13.1, and xorg-server 1.12.3. I'm wondering whether it has anything to do with the fact that the Catalyst driver is still in Beta status, or is there something that I can do to fix this situation?

Regards,

Matt
 
Old 08-07-2013, 01:28 PM   #2
WhiteWolf1776
Member
 
Registered: Oct 2010
Location: Pittsburgh, PA
Distribution: Slackware
Posts: 226

Rep: Reputation: 54
Did you blacklist these?

blacklist radeon
blacklist radeonhd

follow these steps:
http://docs.slackware.com/howtos:har...aphics_drivers

I thought that driver would be working with 3.10 kernels fine... hmmmm
 
Old 08-07-2013, 08:56 PM   #3
ReaperX7
Senior Member
 
Registered: Jul 2011
Distribution: LFS-SVN, FreeBSD 10.0
Posts: 3,382
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934Reputation: 934
Quote:
Originally Posted by mattallmill View Post
I recently formatted my hard drive today and installed the latest -current (06 Aug 2013), and installed the AMD Catalyst Beta 13.8 driver. Now the Euphoria screensaver, which uses OpenGL, does not work. It used to work under KDE-4.9.5 with AMD Catalyst 13.1, and xorg-server 1.12.3. I'm wondering whether it has anything to do with the fact that the Catalyst driver is still in Beta status, or is there something that I can do to fix this situation?

Regards,

Matt
That bolded text is part of the problem.

Unfortunately, and not to be hurtful, because -Current is always in a state of flux with updates pinpointing the exact cause it hit or miss. You should be using only the latest official release if you use a proprietary driver. Otherwise, sticking to the open source driver is the only way to know what exactly the problem is.

We can try to pinpoint it, but it might not be 100% correct...

Can you post the readout of the following diagnostic utilities?

glxinfo
lsmod
lspci
 
Old 08-08-2013, 09:54 AM   #4
mattallmill
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Salina,Kansas
Distribution: Slackware64-current
Posts: 205

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by ReaperX7 View Post
That bolded text is part of the problem.

Unfortunately, and not to be hurtful, because -Current is always in a state of flux with updates pinpointing the exact cause it hit or miss. You should be using only the latest official release if you use a proprietary driver. Otherwise, sticking to the open source driver is the only way to know what exactly the problem is.

We can try to pinpoint it, but it might not be 100% correct...

Can you post the readout of the following diagnostic utilities?

glxinfo
lsmod
lspci
Thanks for the reply, ReaperX7.

I've decided, since posting this, to go back to a working configuration; i.e., kernel 3.9.10, and Catalyst 13.1. It works well with KDE 4.9.5, and I plan on staying with this config until the proprietary driver situation improves. Thanks anyway.

Regards,

Matt
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] OpenGL apps won't run in window mode properly (Compiz enabled) MrCode Linux - General 8 11-21-2009 03:14 AM
Can GLX / Compiz cause, my OpenGL game apps work only in windowed mode? gerytay Linux - Games 2 10-30-2006 04:46 AM
SuSE 10, KDE 3.4: OpenGL apps only work when run as root pschoenb Linux - Software 1 11-10-2005 01:43 PM
OpenGL won't work on Intel 855 Hanj Linux - Laptop and Netbook 6 04-04-2005 04:25 AM
3ddesktop fails but other opengl apps work on ubuntu system c-- Linux - Newbie 0 02-27-2005 08:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration