LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-30-2003, 08:01 PM   #1
ckamheng
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
Open Office and Gnome problem


i downloaded openoffice1.1.0.tar.gz.
i tar -zxvf openoffice1.1.0.tar.gz
then ./configure
then make
then make install
then startx to enter the Gnome.
In Gnome, i run setup to start installation in GUI mode.
Installation finished without any problem

The problem is i can't see any open office executable file in my
install directory /root/openoffice1.1.0.
I can't even see it in the menu! I can't launched it!

Then i switch to KDE.
In KDE, everything is fine.
i can see the open office in the menu and launched it.
Then i type "writer" in the Run application dialog and launched the open office successfully too.

When i tried to type "Writer" in Gnome's Run application dialog, it couldn't
find the correct path and executable.

Why my Gnome was failed but my KDE is OK?
Can anyone please help me?

Thanks.
 
Old 11-30-2003, 08:26 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,005
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
Because the office team included KDE installation
scripts, but not gnome.

~/openoffice1.1.0 is not the installation directory
though, if you installed it properly.
It should live in
/usr/local/OpenOffice1.1.0
The prorams should be in
/usr/local/OpenOffice1.1.0/program

Try to run
/usr/local/OpenOffice1.1.0/setup
again (from gnome)

Cheers,
Tink
 
Old 11-30-2003, 08:53 PM   #3
ckamheng
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 74

Original Poster
Rep: Reputation: 15
my install directory

I set my install directory to /root/openoffice1.1.0 when i first install open office in GUI mode in Gnome.
This means i chose to install my open office into /root/openoffice1.1.0
So i should be able to find the executable file in /root/openoffice1.1.0 to launch my open office application.
Am i correct?

Correct me if i am wrong.
Thanks.
 
Old 11-30-2003, 09:08 PM   #4
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,005
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
Odd place :}

However, it should be in
/root/openoffice1.1.0/program

If you did a ls -l in /root/openoffice1.1.0
you should get something like:
Code:
total 235
-r--r--r--    1 root     root         7700 Sep  1 01:10 LICENSE
-r--r--r--    1 root     root         8244 Sep  1 01:10 LICENSE.html
-r--r--r--    1 root     root        13982 Sep  1 01:10 README
-r--r--r--    1 root     root        12733 Sep  1 01:10 README.html
-r--r--r--    1 root     root       169686 Sep  1 01:10 THIRDPARTYLICENSEREADME.html
drwxr-xr-x    3 root     root          112 Oct 18 19:17 help
drwxr-xr-x    9 root     root        13280 Oct 20 14:37 program
lrwxrwxrwx    1 root     root           31 May 10  2003 setup -> /usr/local/office/program/setup
drwxr-xr-x   21 root     root          512 Oct 18 19:17 share
lrwxrwxrwx    1 root     root           33 May 10  2003 spadmin -> /usr/local/office/program/soffice
drwxr-xr-x   16 root     root          392 Oct 18 19:17 user

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Office printer problems (KDE + Gnome) blastradius Ubuntu 2 08-09-2005 02:09 PM
open office shortcut problem tamtam Linux - Newbie 4 07-23-2004 08:55 AM
same problem with open office and konqueror cdavidson Linux - Software 1 01-21-2004 06:57 AM
Open office writer problem. cjagdish69 Linux - Software 0 10-30-2003 11:30 PM
problem with Open Office UNO ondrej.ilcik Programming 0 10-19-2003 04:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration