LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-13-2008, 12:04 AM   #1
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
{Solved} Open GL Screensavers not working


The open GL screensaver's were working yesterday. Today they are not. Not too sure why. I logged into xfce and then back into KDE, and now no Open GL screensavers. Any help would be appreciated.

Last edited by perlluver; 07-14-2008 at 08:44 PM. Reason: Solved
 
Old 07-13-2008, 04:20 AM   #2
Daedra
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Springfield, MO
Distribution: Slackware64-14.1
Posts: 1,220

Rep: Reputation: 177Reputation: 177
More info is need, are you using nvidia drivers.
 
Old 07-13-2008, 11:42 AM   #3
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by Daedra View Post
More info is need, are you using nvidia drivers.
Yes I am using Nvidia Geforce FX 5400. With the Nvidia 173.14.09 drivers.
 
Old 07-14-2008, 03:21 AM   #4
Daedra
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Springfield, MO
Distribution: Slackware64-14.1
Posts: 1,220

Rep: Reputation: 177Reputation: 177
ok did you do anything upgrading right around the time this happended? because if you installed the update xorg package from slackware it will overwrite files from the nvidia installer.
 
Old 07-14-2008, 11:30 AM   #5
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yeah I did, do I have to reinstall Nvidia?
 
Old 07-14-2008, 11:46 AM   #6
Cuetzpallin
Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Monterrey, MX
Distribution: Slackware since 3.4 and love it!!!
Posts: 162

Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by perlluver View Post
Yeah I did, do I have to reinstall Nvidia?
Yes, you need to reinstall the Nvidia driver after upgrade the Xorg package.
 
Old 07-14-2008, 11:50 AM   #7
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Off to try it, let you know in a minute.
 
Old 07-14-2008, 12:17 PM   #8
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
[Solved]

Re installed the Nvidia Drivers, and all is good again.
 
Old 07-21-2008, 11:21 AM   #9
Carib909
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Location: Southern Cal
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Re install Nvidia Drivers

Please advise how to re-install Nvidia drivers so OpenGL will work.


Quote:
Originally Posted by perlluver View Post
Re installed the Nvidia Drivers, and all is good again.
 
Old 07-21-2008, 05:32 PM   #10
perlluver
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Location: New Castle, PA.
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Download the drivers from Nvidia.com, make sure you know where you saved them. Type into the terminal init 3. Login, in the terminal, type sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.09-pkg1.run, it will compile the drivers, then type init 4, and you will have installed the drivers.
 
Old 07-22-2008, 09:41 AM   #11
Cuetzpallin
Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Monterrey, MX
Distribution: Slackware since 3.4 and love it!!!
Posts: 162

Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by perlluver View Post
Download the drivers from Nvidia.com, make sure you know where you saved them. Type into the terminal init 3. Login, in the terminal, type sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.09-pkg1.run, it will compile the drivers, then type init 4, and you will have installed the drivers.
Or you can download the Slackbuild.

Please advise if you have an old video card like me (MX400) you need to download the nvidia-legacy-driver

Cheers.
 
  


Reply

Tags
gl, kde, open, xscreensaver


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
screensavers stopped working? nextekcarl Linux - Software 0 05-20-2005 07:28 PM
OpenGL Screensavers not working. mdarby Slackware 15 04-06-2005 09:26 PM
screensavers not working properly on FC2 Slyder42 Linux - General 4 09-02-2004 10:49 AM
openGL screensavers arent working schirrjo Mandriva 8 08-06-2004 10:39 PM
kde screensavers not working rl5 Linux - General 5 05-30-2004 03:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:01 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration