LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-21-2002, 09:23 PM   #1
digital bots
Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: Slack 10.1
Posts: 215

Rep: Reputation: 30
Onboard Lan doesn't work


I bought a ASUS A7V8X mobo and my Slack 8.1 wont see my onboard lan when i do 'netconfig' and then probe for the card. So i installed the linux drivers from my mobo's install cd but it says its for redhat 7.3 and its a rpm file. Well i ran the rpm but how do probe to see if the rpm worked? Or is this one of those things where i need to call asus to see what they can do for me?
 
Old 12-21-2002, 11:28 PM   #2
Excalibur
Senior Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Northern VA, USA
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,180

Rep: Reputation: 45
I reviewed the spec sheet at ASUS and the board appears to offer two LAN options, both are Broadcom solutions. One is for a 10/100 Fast Ethernet and the other is a Gigabit controller. Did the rpm file include the source? The source can be recompiled for your kernel.


<edit>
I located two files from ftp.asus.com, both contained a source directory. One was for a 4400 and the other was 5700. Do you know if either of these are the chipset that you have? The 5700 might be a gigabit adapter because the filenames include Tigon3.
</edit>


Last edited by Excalibur; 12-22-2002 at 12:25 AM.
 
Old 12-22-2002, 06:53 AM   #3
digital bots
Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: Slack 10.1
Posts: 215

Original Poster
Rep: Reputation: 30
thanks i think i was trying to complie the 5700 drivers all this time. Man i cant beleave i missed that.
 
Old 12-22-2002, 07:13 AM   #4
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
digital, your sig is too big. We don't need to see your system specs in every post, can you please remove everything from 'My Slack rig!' to '1 500 rpm case fan' inclusive, thank you
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 9 not seeing onboard LAN rgvyan Linux - Hardware 3 09-16-2005 07:53 PM
ASUS A7n8x-x onboard lan won't work with redhat 9 krock923 Linux - Networking 10 07-10-2004 12:40 AM
Redhat 9 Onboard LAN frotzed Linux - Hardware 3 08-28-2003 10:15 PM
New PC! Onboard LAN not detected. Crashed_Again Linux - Hardware 4 08-24-2003 11:27 AM
Asus a7n266-vm/lan/aa: Problem with onboard lan jmourik Linux - Hardware 9 08-13-2003 12:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration