LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 08-13-2012, 05:29 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Jan 2007
Location: Pontianak, Indonesia
Distribution: Slackware64-14.0
Posts: 26

Rep: Reputation: 5
"nmcli con" failed "Can't obtain connections: settings service is not running."

I have switched to use Network Manager, and sometimes I use the nmcli command line to manage my network connection. But I dont know why, since the last update of Slackware64-current (Aug 10, 2012), the "nmcli con" command does not work anymore. It shows "Can't obtain connections: settings service is not running." error message, although plasma-networkmanagement still works . I rebuilt the package with patch provided by this link[1], and now "nmcli con" works again as expected. Hope this will be fixed soon. Thanks


Greeting from Indonesia
Old 08-14-2012, 05:24 PM   #2
Registered: Apr 2012
Distribution: Debian, Ubuntu, Slackware
Posts: 162

Rep: Reputation: 69
Yep, confirming this on latest -current. I can do "nmcli nm" and "nmcli dev" to check NM/device status but not "nmcli con". As patch indicates, it is a regression in nm_remote_settings_new().
Old 08-14-2012, 05:26 PM   #3
Alien Bob
Slackware Contributor
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,850

Rep: Reputation: Disabled
Will be fixed in the next batch of updates.

1 members found this post helpful.


network manager

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting "SIOCADDRT: No such process" when running "service network restart" cmlorentz Linux - Networking 1 11-26-2010 02:06 PM
Need solution to "failed to fork PTY" and "error creating the child process" problems Gnusboy Linux - Newbie 4 01-02-2010 08:54 AM
"Failed Dependency error" while installing RPM for "DateTime" perl modules giridhargopal.cj Linux - Newbie 7 11-19-2008 01:05 AM
How might I restore kmail folders/mail/settings from a "badly" saved "home"? deh6 Linux - Software 5 03-08-2008 10:25 PM
Logs filling up with "smbd/service.c:make_connection" - "couldn't find service" DumbTerminal Linux - Networking 14 07-16-2007 07:33 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration