LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-23-2004, 02:37 AM   #1
Roobbe
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Finland - Vasa - Veikars
Distribution: Slackware/Gentoo
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Question Newbie question about sound in Slackware


Hi everyone!

I hope someone can help a real newbie with a problem. I have had Slackware 10 installed with Enlightenment but i didn't care much for it so i re-installed Slackware and decided to go wit Fluxbox instead. I think fluxbox is great but there is one problem...

The sound is not working! With Enlight. the sound worked as i should but now there is only silence...?

Can anyone help me?
 
Old 09-23-2004, 06:45 AM   #2
slackie1000
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Brasil
Distribution: Arch
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 45
hi Roobbe and welcome to LQ !!

i am not a guru but i think your problem is :

while you ran enlight there was a sound server in the background: esd or something like that.
now with flux you have not. in fact is not necessary to hava a sound server.
it depends wich sound system you are using: OSS // ALSA
your kernel version is also an important information.
as you probably know, sound is something tricky in linux.
try to give some more inputs and the gurus around will talk to you...

regards

slackie1000
 
Old 09-23-2004, 08:53 AM   #3
Netizen
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Texas
Distribution: Slackware and Ubuntu
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
Re: Newbie question about sound in Slackware

Quote:
Originally posted by Roobbe
Hi everyone!

I hope someone can help a real newbie with a problem. I have had Slackware 10 installed with Enlightenment but i didn't care much for it so i re-installed Slackware and decided to go wit Fluxbox instead. I think fluxbox is great but there is one problem...

The sound is not working! With Enlight. the sound worked as i should but now there is only silence...?

Can anyone help me?
When you say sound is not working are you refering you can't play mp3s or you dont have any sound events?

Also, not to nit pick, but you can install fluxbox and the others without re-installing and you can use xwmconfig to switch between them...
 
Old 09-24-2004, 03:33 AM   #4
Roobbe
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Finland - Vasa - Veikars
Distribution: Slackware/Gentoo
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
There is no sound at all. Not in when trying to play Mp3s, films or in games...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie-Just installed Slackware 9.1 and I have no sound Baix Slackware 8 06-21-2004 11:35 PM
Slackware newbie install question mylo2003 Linux - Distributions 3 10-27-2003 11:00 AM
Newbie Slackware question mylo2003 Slackware 7 10-23-2003 12:10 PM
Slackware 9.0 Sound & Modem ? Newbie John55 Slackware 2 09-08-2003 07:36 AM
A newbie to Slackware has a question! Frank Slackware 7 06-29-2003 12:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:40 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration