LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-28-2012, 07:14 AM   #1
leeeoooooo
Member
 
Registered: Jan 2009
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 104

Rep: Reputation: 18
new current updates broke my eeepc


Another ton of updates to current this week, including new gcc and kernel.

Ran lilo after the upgrade. Now all I get is:

"Loading LinuxHugeEBDA is big; kernel setup stack overlaps LILO second stage"

(LinuxHuge is what I call my huge kernel boot while I troubleshoot the generic kernel boot - generic still won't automount my /usr SD card)

Loading my LinuxGeneric prints almost two rows of dots across my screen and then just hangs.

what can I do?


I'm running in 512K of RAM off a 2G SDD HD with /usr on a 16G SD card. I can get to all my data using the install media and mounting all the partitions under /mnt, but I haven't been able to get lilo update with lilo.conf modifications - none of the files are in the right place, mounted under /mnt instead of /

current is awfully exciting, but I think I'll stick with stable...once 14 comes out -- 13.37 isn't quite modern enough for my purposes anymore.
 
Old 06-28-2012, 08:42 AM   #2
H_TeXMeX_H
Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269
You have to chroot into the mounted partition if you want to run lilo and update the config.
 
1 members found this post helpful.
Old 06-30-2012, 09:44 AM   #3
leeeoooooo
Member
 
Registered: Jan 2009
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 104

Original Poster
Rep: Reputation: 18
Thanks H_TexMex_H,

I forgot about chroot.

"large-memory" after the "boot = /dev/sda" line in /etc/lilo.conf fixed the problem.

All better now...


Thanks again!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best Current Distro for EEEPC 701X series DJOtaku Linux - Laptop and Netbook 15 11-04-2012 01:21 PM
Updates broke apache2 Alan87i Linux - Server 2 11-24-2011 06:06 PM
[SOLVED] Latest updates to -current broke alt-tab in kde vulcan59 Slackware 10 03-12-2011 03:19 PM
Updates broke mySQL?? jasonj75 Ubuntu 1 05-20-2006 03:16 PM
Updates broke Epiphany jens Slackware 3 02-09-2006 04:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration